Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι δανειστές θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνουν χωρίς έλεος





Γιάννης Αθανασίου

Με μελανά χρώματα παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών Σάββας Ρομπόλης το χάος του ασφαλιστικού και το αδιέξοδο με τη μείωση των συντάξεων την ώρα που οι δανειστές απαιτούν και νέο τσεκούρεμα!

Η κυβέρνηση μπορεί να μας κοροϊδεύει και να διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά όλα αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα και ξέρει και η ίδια ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο και λέει ψέματα εξαπατώντας ασύστολα τον ελληνικό λαό κατά την προσφιλή της τακτική.

Ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης, υποστήριξε σήμερα στο Mega πως το αποθεματικό κεφάλαιο του ασφαλιστικού είναι 16 δισ., ευρώ. 

Τι σημαίνει αυτό; 
Πως αρκεί μόνον για τις συντάξεις των επόμενων έξι μηνών!


Τι ζητά η Τρόικα;

Ο Σάββας Ρομπόλης ισχυρίζεται πως οι δανειστές ζητούν 500 ευρώ συντάξεις για όσους δουλεύουν 20 χρόνια (!!!) και μείωση κατά 12 με 13% των συντάξεων πάνω από 800 ευρώ!

Ο κύριος Ρομπόλης είπε ότι αν επιμείνουν οι δανειστές για εξοικονόμηση 2,2 δισ., ευρώ από μείωση των συντάξεων, τότε οι συντάξεις από 800 ευρώ και πάνω θα μειωθούν γύρω στο 12-13% δηλαδή κατά 100 ευρώ και η τάση είναι να φτάσουν οι συντάξεις στα 600 ευρώ.

Σκεφτείτε ότι τα 5 τελευταία χρόνια μια σύνταξη των 1.500€ έχει φτάσει πλέον σήμερα στα 800€ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις πιέσεις της τρόικας ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα θα φτάσουν στα 600€ φτωχοποιώντας περισσότερο των ελληνικό λαό.

Ο Σάββας Ρομπόλης ξεκαθάρισε ότι : «το ασφαλιστικό δεν σώζεται». Γιατί; : Γιατί υπάρχουν μόνον 3,5 εκατ., εργαζόμενοι έναντι 7 εκατ., μη οικονομικά ενεργών!

Και με το τελευταίο που είπε καθάρισε την συνέντευξή : Tο 25% του πληθυσμού είναι πάνω από 65 ετών και οι μελέτες δείχνουν ότι από το 2044 και μετά, ο ένας στους δύο πολίτες θα υπερβαίνει αυτήν την ηλικία!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου