Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Υπόθεση Κουμουτσάκου: Ποινικές διώξεις κατά 4 ατόμων άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών



Για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης από περισσότερους και της παράνομης κατοχής όπλων.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Οι διώξεις αφορούν τέσσερα (4) άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές και παραπέμπονται στο Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών, ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί για την υπόθεση, ακόμη ένα άτομο.

Δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος βουλευτών.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που αφορούσε στον ξυλοδαρμό του βουλευτή κ. Κουμουτσάκου και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης από περισσότερους και της παράνομης κατοχής όπλων.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία παραπέμπονται για τις ανωτέρω πράξεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών (μη συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που είχε ήδη παραπεμφθεί ενώπιον του Β’ Αυτοφώρου Τμήματος Αθηνών την 7/11/2015).

Τέλος από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών που είχαν καταμηνυθεί και ως προς αυτούς εκδόθηκε σχετική διάταξη.

Την δικογραφία χειρίστηκε η Εισαγγελέας κυρία Πατσουράτη"




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου