Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τελικό : Μεϊμαράκης 39,8%, Μητσοτάκης 28,5%




Με προβάδισμα 11,3 μονάδων του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη έναντι του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έδειξαν τα επίσημα αποτελέσματα που εν τέλει ανακοινώθηκαν χθες, αλλά και σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον ως προς τη δυναμική των δύο, πλέον, διεκδικητών, η κούρσα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εισέρχεται στην τελική της ευθεία.

Μετά ένα θρίλερ 48 και πλέον ωρών, που στιγμάτισε την κατά τα λοιπά τεχνικώς άρτια και πολιτικώς βαρύνουσα διαδικασία εκλογής, στην οποία συμμετείχαν 404.078 πολίτες, η Νέα Δημοκρατία έκανε γνωστά τα τελικά ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις διεκδικητές: Ευ. Μεϊμαράκης 39,8% (160.823 ψήφοι), Κυρ. Μητσοτάκης 28,5% 115.162), Απ. Τζιτζικώστας 20,3% (82.028) και Αδ. Γεωργιάδης 11,4% (46.065 ψήφοι).

Στο γραφείο του μεταβατικού προέδρου του κόμματος Γ. Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γ. Τραγάκης και οι εκπρόσωποι των κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη πραγματοποιούσαν τις δικές τους συσκέψεις επί ενός αποτελέσματος που θεωρητικώς είχε ήδη διαμορφωθεί. Οργανωτική αδυναμία; Αναντιστοιχία ηλεκτρονικών και έντυπων αποτελεσμάτων; Ή μήπως ένας πόλεμος εντυπώσεων επί των ποσοστών και της διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων; Πιθανότατα όλα μαζί. Παρά το στίγμα επί της διαλογής, αυτό που κρατούν οι «γαλάζιοι» είναι ότι το «συντηρητικό» και αστικό κόμμα της Ελλάδας έφερε εις πέρας μια ανοιχτή εκλογική διαδικασία που ουδείς εκ των υποψηφίων αμφισβήτησε και κανένα από τα «νέα» κόμματα τολμά.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου