Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκία: 35 χρόνια κάθειρξη στους διακινητές που μετέφεραν τον Αϊλάν



Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 35 ετών στους δύο υπόπτους για λαθραία διακίνηση ανθρώπων που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του Αϊλάν –του νηπίου από τη Συρία που πνίγηκε στη Μεσόγειο και έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να ανατριχιάσει.

Οι δύο Σύροι κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια» και για «λαθραία διακίνηση ανθρώπων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η φωτογραφία του άψυχου σώματος του 3χρονου Αϊλάν, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία έκανε το γύρο του κόσμου και άνοιξε την πόρτα για σοβαρότερο διάλογο επί του προσφυγικού τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. Εκτός από τον Αϊλάν, στο ίδιο ναυάγιο πνίγηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός του καθώς και η μητέρα του. 

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.
Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο της Αλικαρνασσού το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας πως οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου