Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Στα χέρια της Αστυνομίας η 12μελή σπείρα Αλβανών που βασάνιζε ηλικιωμένους Έλληνες μέσα σπίτια τους..



Ηλικιωμένοι στο έλεος σαδιστών ληστών..Τους απειλούσαν και τους χτυπούσαν ανελέητα για να τους αποσπάσουν ακόμα και το τελευταίο ευρώ.

Δωδεκαμελή εγκληματική οργάνωση, που αποτελείτο από Αλβανούς και λήστευε κυρίως ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους, εξάρθρωσαν αστυνομικοί τηςΥποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

 Η 12μελής σπείρα των σαδιστών Αλβανών ληστών... βασάνιζε τα θύματά της, προκειμένου να τα ληστέψει και είχε δράσει σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Αττική, στην Αχαΐα, στην Εύβοια και στην Κορινθία, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συλληφθεί επτά άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, ενώ άλλα δύο μέλη της σπείρας, επίσης, Αλβανοί υπήκοοι, βρίσκονται ήδη στις φυλακές, εκτίοντας ποινές για άλλες υποθέσεις.
Επίσης άλλοι τρεις κατάφεραν και διέφυγαν στην Αλβανία.
Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της σπείρας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν ήδη εξιχνιάσει 13 υποθέσεις και έχουν βρει 35.000 ευρώ και πολλά τιμαλφή, που προέρχονται από τις ληστείες, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας ήταν χωρισμένα σε δύο ομάδες. Ειδικότερα, η πρώτη ομάδα εισέβαλλε σε σπίτια, αφού προηγουμένως είχαν πληροφορηθεί, πως οι ένοικοί τους ήταν ευκατάστατοι. Η δεύτερη ομάδα δρούσε κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, θεωρώντας ότι θα ήταν δύσκολος ο εντοπισμός τους από την Αστυνομία.

Χαρακτηριστικό της δράσης των μελών της σπείρας ήταν πως κτυπούσαν τα θύματά τους, ακόμα και αν ήσαν ηλικιωμένοι, ώστε να τους παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή. Πάντως, οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζονται, διότι δεν αποκλείουν να εμπλέκονται και άλλα άτομα στις ληστείες.

Πρόκειται για καίριο χτύπημα της Αστυνομίας σε μία από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στην Ελλάδα τον τελευταίο ένα χρόνο και αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο των ηλικιωμένων.


Πηγή : eglimatikotita.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου