Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Φωτίου: Μέχρι τέλος του έτους θα δοθούν 106 εκατ. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης



Η κυρία Φωτίου μάλλον έχει κλήσει τα αυτιά και τα μάτια και ξυπνώντας νομίζει ότι είναι πίσω στον Ιανουάριο του 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές».

Για αυτό τουλάχιστον κατηγόρησε τους προηγούμενους από το βήμα της βουλής αγνοώντας; Ξεχνώντας; αδιαφορώντας; Για αυτά που έχουν επιβάλει και στην ίδια της την κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός, οι δανειστές τα οποία υλοποιούνται με τον χειρότερο τρόπο και είναι τα χειρότερα τις πενταετίας,

Δεν γράφουμε τίποτε άλλο αφήνουμε στην κρίση σας το σχόλιο της υπουργού  και σας παραθέτουμε και το ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο protothema.gr που αφορά την κοινωνική πολιτική και εάν αυτά που λέει η κυρία Θεανώ δεν είναι απλά υποσχέσεις τότε καλός να υλοποιηθούν.

Αλλά κυρία Φωτίου φοβάμαι μήπως σου έχουν επιβάλει άλλα οι δανειστές και μείνουν μόνο λόγια!!!

ρεπορτάζ protothema.gr

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, διότι «δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές» - Ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 400 άτομα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα δοθούν τα 106 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλελεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016.

Η κ. Φωτίου επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις οποίες καρτηγόρησε ότι δεν αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση, δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές χωρίς αντιρρήσεις και τόνισε ότι αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ενιαίους κανόνες θα υλοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί.

«Το παλιό πελατειακό καθεστώς, το παλιό σύστημα τελειώνει μέσα στο 2016. Θα αντικατασταθεί από ένα απλό και σύγχρονο που θα συντρέχει όλους τους πολίτες μας που το έχουν ανάγκη να στηριχθούν. Ξέρουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, θέλουμε όμως να βάλουμε το αποτύπωμά μας. Θα προχωρήσουμε με κοινωνική συναίνεση, και γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και γιατί μπορούμε» επισήμανε.

Ακόμα, η κ. Φωτίου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσληφθούν μέσα στον μήνα, περίπου 400 άτομα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης γιατί, όπως είπε, «είναι αναγκαίο όσο ποτέ».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου