Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο καθηγητής Γ. Λάζος διαψεύδει δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου




Διαψεύδει ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Λάζος δημοσίευμα των Times του Λονδίνου με τίτλο «Greek students sell sex for food», το οποίο τον φέρει να δηλώνει ότι Ελληνίδες φοιτήτριες εκδίδονται για να τραφούν.

Το δημοσίευμα που, σύμφωνα με τον καθηγητή, προφανώς βασίστηκε σε παρανόηση του συντάκτη του, προσφέρει εύκολη «τροφή» στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας βασισμένο σε στερεότυπα αλλά και υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις παρενέργειες της κρίσης στη χώρα μας.

Ο κ. Λάζος δηλώνει στο «Βήμα» ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο στην εφημερίδα καθώς η πολυετής έρευνα του στο χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» αναφέρει ο κ. Λάζος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να περιλαμβάνεται πλέον στα φθηνότερα της Ευρώπης.

Υπάρχει ξεκάθαρα μια αύξηση των ποσοστών της εκπόρνευσης στη χώρα μας δηλώνει ο κ. Λάζος στο «Βήμα» και το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 12 με 12,5% συνολικά ενώ συνδέεται εμφανώς με την κρίση.

«Το ποσοστό αυτό δεν είναι αμελητέο όταν διαπιστώνει κανείς ότι η αύξηση αυτή δεν ακολουθείται απο καμία μείωση των αντίστοιχων πληθυσμών» λέει ο κ. Λάζος.

Επίσης αναφέρει ότι υπολογίζει την ύπαρξη ενός αριθμού _περίπου 300 άνδρες_ στο κύκλωμα πορνείας πανελλαδικά, ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί το ποσοστό της παιδικής πορνείας.

«Υπάρχουν παιδιά που εκδίδονται αλλά ευτυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις η αστυνομία έχει επιθετική στάση» λέει ο κ. Λάζος που προσθέτει όμως ότι γενικά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ετών είναι οι ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης των γυναικών που συμμετέχουν στα κυκλώματα πορνείας.

«Η Πολιτεία δυστυχώς έχει αποφασίσει να αδιαφορήσει για το φαινόμενο, δεν υπάρχει πρόνοια. Στην Ελλάδα όταν μιλάς για πορνεία, τα παραδίδεις όλα στην ελεύθερη αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά.




Παπαματθαίου Μάρνυ
Πηγή : tovima.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου