Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η Ευρωλίγκα είπε «όχι» στη FIBA, επιφυλακτικοί οι «αιώνιοι»



Αρνητική ήταν η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωλίγκα στην πρόταση της FIBA για κοινή διογράνωση η οποία θα ονομαζόταν Basketball Champions League και θα τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ.

Μάλιστα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε 10τής συμφωνία με την IMG και θα αποφέρει στη διοργάνωση ποσό σχεδόν αντίστοιχο με αυτό που ανέφερε στην πρότασή της η FIBA.

Σε ότι αφορά το 10ετές πλάνο της Ευρωλίγκα, οι «αιώνιοι» εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν ενδελεχώς τις δύο προτάσεις πριν υπογράψουν.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσαν το «παρών» οι ομάδες της Ευρωλίγκα με άδεια Τύπου Α, δηλαδή εγγυημένο συμβόλαιο (Εφές, ΤΣΣΚΑ, Φενερμπαχτσέ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις), αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να συνεχίσουν στον δρόμο μου έχουν χαράξει.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο διεξαγωγής της διοργάνωσης από τη νέα σεζόν.

Στην Ευρωλίγκα θα λάβουν μέρος οι 16. Οι 11 που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, η νικήτρια του EuroCup, τρεις πρωταθλήτριες χωρών και ο νικητής των προκριματικών που θα γίνουν ανάμεσα σε οκτώ συλλόγους.

Οι 16 ομάδες θα παίξουν όλες μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες που στη συνέχεια θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε αγώνες best of 5, ώστε να προκύψουν οι ομάδες του Final 4.

Νέα μορφή θα έχει και το EuroCup. Σε αυτό θα αγωνίζονται 24 ομάδες, 21 θα προκρίνονται βάσει των βαθμολογιών στα πρωταθλήματα, ενώ θα υπάρχουν και 3 wild cards. Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι παρόμοιο με αυτό που ισχύει φέτος στην Ευρωλίγκα:

Τέσσερις όμιλοι των έξι στην α' φάση, «top16» με δύο ομίλους των οκτώ στη β' φάση αλλά στη συνέχεια διπλοί νοκ άουτ προημιτελικοί και ημιτελικοί και τον νικητή να κρίνεται σε έναν και μοναδικό τελικό.



Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου