Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συμφώνησε με τη Euroleague o Παναθηναϊκός!



Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι "πράσινοι" ήρθαν σε συμφωνία με τη Euroleague κι αποδέχτηκαν την πρόταση!

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Euroleague, αποδεχόμενος την πρόταση της διοργανώτριας αρχής για «κλειστό» συμβόλαιο διάρκειας 10 ετών...

Ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Μπαλτάκος ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη, μελέτησαν διεξοδικά την πρόταση και στη συνέχεια έβαλαν την υπογραφή του Παναθηναϊκό στο συμβόλαιο που θα αποφέρει στις ομάδες συνολικά το ποσό των 324 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 10 ετών.

Ο Παναθηναϊκός προτού βάλει την υπογραφή του, εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια περιμένοντας τις αντιπροτάσεις της FIBA. Στην ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται η φράση «μετά την πάροδο 20 ημερών», θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να δείξει ότι περίμενε περισσότερο απ' όσο μπορούσε το σχέδιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, χωρίς ωστόσο να πάρει στα χέρια του κάτι το χειροπιαστό.

Κομβικό για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στην Euroleague είναι το ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή. Στο 1.92 η νίκη του «τριφυλλιού» στην Sportingbet.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη πολυτέλεια χρόνου και παρότι η Euroroleague δεν είχε δώσει deadline ήξερε ότι υπάρχουν ομάδες (π.χ. Βαλένθια, Μάλαγα) που πίεζαν ασφυκτικά ώστε να πάρουν τη θέση της ελληνικής ομάδας, σε περίπτωση που αυτή έλεγε το «όχι».

Με τα περιθώρια να έχουν στενέψει επικίνδυνα και προκειμένου να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό αύριο του συλλόγου, ο Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση να βάλει την  υπογραφή του.

Πλέον, το 10ετές συμβόλαιο δεσμεύει τον Παναθηναϊκό, αλλά δεσμεύει και την Euroleague για τα χρήματα που έχει υποσχεθεί στις ομάδες. Το ποσό των 324 φέρεται να είναι εξασφαλισμένο, βάσει του συμφωνητικού και πιθανή τροποποίησή του στο μέλλον θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις στις συμφωνίες με τους συλλόγους.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε ήδη συμφωνήσει με τη Euroleague και έχει υπογράψει εδώ κι ένα μήνα περίπου.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

Μετά την πάροδο 20 ημερών, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.κ. Μάνος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Μπαλτάκος βρέθηκαν στη Βαρκελώνη προκειμένου να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην προτεινόμενη 10ετή σύμβαση από πλευράς της Ευρωλίγκας.

Κατόπιν αναλυτικής εξέτασης όλων των όρων της σύμβασης και με δεδομένη την έλλειψη πρότασης για άλλη διοργάνωση, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να αποδεχτούν και να υπογράψουν το συμβόλαιο 10ετούς διάρκειας με την Ευρωλίγκα.



Πηγή : gazzetta.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου