Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δεν παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης - Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Πλακιωτάκης


Περιμένοντας ένα... σημάδι μόνο από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όχι μόνο δεν υπέβαλε την οριστική παραίτησή του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αλλά όρισε και αντιπρόεδρο του κόμματος τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη δηλώνουν στο newsit.gr ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και δίνουν έτσι χρόνο στον Αντώνη Σαμαρά να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο του Έθνους της Δευτέρας.

"Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24.11.2015) το γραφείο Τύπου του κόμματος. Η τοποθέτηση του νέου αντιπροέδρου της ΝΔ έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρισιμότατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος στις 19:00 το απόγευμα. Εκεί όπου όλοι περιμένουν να δουν αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Μετά το φιάσκο με τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έχει ξεσπάσει εμφύλιος στο κόμμα. Ανελέητος είναι ο πόλεμος ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με τους δυο άνδρες να... μιλούν ο ένας στον άλλο μέσω κύκλων και διαρροών. Αφορμή για την κόντρα των δυο ανδρών ήταν το πρωτοσέλιδο του Έθνους της Δευτέρας (23.11.2015), όπου κύκλοι προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζονταν να ζητούν την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με παρέμβασή του στην εκπομπή enikos στο Star, ζήτησε από τον προκάτοχό του να βγει δημόσια και να διαψεύσει πως αυτά που γράφτηκαν και αποδόθηκαν σε "κύκλους" του, τον εκφράζουν και να ξεκαθαρίσει πως εκείνος, που στις 5 Ιουλίου τον έχρισε μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος όταν παραιτήθηκε, δεν τον θεωρεί υπεύθυνο για το φιάσκο της Κυριακής και άρα δεν θέλει να παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν του "βγήκε" στο τηλέφωνο. Μέσω του newsit.gr, κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά "απάντησαν" στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως δεν ήθελε να έχει επικοινωνήσει με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, θα μπορούσε να του έχει τηλεφωνήσει στο κινητό του!

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να μην προσέλθει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα, ούτε και να κάνει κάποια δημόσια δήλωση για το θέμα του πρωτοσέλιδου, όπως τον καλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ούτως ώστε να μην παραιτηθεί.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου