Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πρόεδρος της Δούμας: Έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε στρατιωτικά στην κατάρριψη



Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν.
«Πρόκειται για μια εκούσια δολοφονία των στρατιωτών μας και αυτή η πράξη πρέπει να τιμωρηθεί» δήλωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας Digi24, μιλώντας στα ρωσικά με μετάφραση στα ρουμανικά.

«Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, η απάντηση της ρωσικής πλευράς θα ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το διεθνές δίκαιο. Και πέρα αυτό, η Ρωσία έχει επίσης το δικαίωμα στρατιωτικής απάντησης» πρόσθεσε ο Ναρίσκιν.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας τόνισε πως ενώ τα οικονομικά μέτρα ενάντια στην Τουρκίας σχεδιάζονται, η Μόσχα έχει αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της για να θωρακίσει την ασφάλεια των ρωσικών αεροσκαφών.

«Η Ρωσία μάχεται ενάντια σε τρομοκράτες του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και περιμένει αλληλεγγύη και πραγματική υποστήριξη από την παγκόσμια κοινότητα, παρά τους ατέρμονους αστήρικτους ισχυρισμούς» τόνισε ο Ναρίσκιν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

Σε μία άλλη εξέλιξη, με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε ο ρώσος στρατιώτης που σκοτώθηκε στη Συρία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su- 24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του Αλεξάντερ Ποζίνιτς στο Νοβοτσερκάσκ, παρουσία αξιωματικών του στρατού, δοκίμων και κοζάκων, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Αλεξάντερ Ποζίνιτς, στέλεχος του σώματος των πεζοναυτών, σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο της μονάδας του δέχθηκε πυρά κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του Su- 24, που είχαν χρησιμοποιήσει τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους.

Στον στρατιώτη απονεμήθηκε μετά θάνατον το μετάλλιο της Ανδρείας από τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του πιλότου του Su-24, Όλεγκ Πεσκόφ, που σκοτώθηκε από πυρά ενώ βρισκόταν στον αέρα προτού καταλήξει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του, συγκεντρώθηκαν στο Καμπαρόβσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, για να του αποτίσουν φόρο τιμής.

Στον πιλότο απονεμήθηκε μετά θάνατον ο τίτλος του ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ύψιστη διάκριση στη χώρα.




Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου