Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Καθεστωτική συμπεριφορά Τόσκα στα ΜΑΤ: Όταν μιλάω δεν θέλω να μιλάει κανένας, εντάξει;



Δείτε πώς αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν αντελήφθη ότι κάποιος αστυνομικός συνομιλούσε με συνάδελφό του - Παραλήρημα εναντίον των δημοσιογράφων

Τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τα γνωστά ΜΑΤ, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και μίλησε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και τα επιχειρησιακά σχέδια για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ενώ όμως ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τα ΜΑΤ για να δώσει συγχαρητήρια -όπως ο ίδιος είπε- στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, κάποια στιγμή που αντελήφθη ότι ορισμένοι εκ των παρισταμένων συνομιλούσαν μεταξύ τους εξοργίστηκε.

«Όταν μιλώ δεν θέλω να μιλάει κανένας, ούτε να γυρίζει πίσω! Εντάξει;» εξερράγη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Η αντίδραση του υπουργού θύμισε σε πολλούς την προηγούμενη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό. Παρ' ότι ο κ. Τόσκας αποστρατεύθηκε το 2005 με τον βαθμό του ταξιάρχου φαίνεται πώς πρόλαβε και απέκτησε κάποια από τα γνωρίσματα ορισμένων στρατηγών...

Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του ο κ. Τόσκας συνεχάρη τους αστυνομικούς για τον επιχειρησιακό τρόπο με τον οποίο ενήργησαν στο χθεσινο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ ενώ εξέφρασε απορίες για το πως οι άνδρες των ΜΑΤ παραμένουν για ώρες ολόκληρες στα λεωφορεία χωρίς, όπως χαρακτηριστικά είπε να κάνουν τίποτα!

Κι ενώ ζήτησε από τους αστυνομικούς να έχουν πειθαρχία και όχι συγκρουσιακή διάθεση, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός φάνηκε σαν να πέφτει σε... παραλήρημα όταν αναφέρθηκε στην επικοινωνία αστυνομικών με δημοσιογράφους.

Ορθά-κοφτά ο Νίκος Τόσκας ζήτησε από τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να μην συνομιλούν, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι ρεπόρτερς είναι υποχρεωμένοι -για παράδειγμα- να συνομιλούν όχι μόνο με τα γραφεία Τύπου αλλά και με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς.

«Και κάτι τελευταίο, που με «γαργαλάει» η γλώσσα. Μη γίνονται κάποιοι δημοσιογράφοι χωρίς λόγο ή μην εξυπηρετούν δημοσιογράφους χωρίς λόγο, γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται αυτές τις συνεργασίες για άλλους σκοπούς. Αφήστε τα Γραφεία Τύπου της Αστυνομίας να κάνουν αυτά τη δουλειά τους και μην μπλέκεστε στα πόδια τους» είπε ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος με τρόπο... τσεκουράτο στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Προφανώς χρειάζεται να διευκρινίσει τι εννοεί ο κ. Τόσκας ότι οι δημοσιογράφοι «εκμεταλλεύονται τις συνεργασίες» με αστυνομικούς «για άλλους σκοπούς».


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου