Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ενότητα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς



Ενότητα και σοβαρότητα από όλους ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο εκδήλωσης στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Να κάνεις ό,τι πρέπει για να προχωρήσουμε σε εκλογές με σοβαρότητα και ενότητα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός προς τον μεταβατικό Πρόεδρο της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ξεκινώντας την παρουσίαση του βιβλίου «Έξι προεδρικά πορτρέτα», που έγινε την Τετάρτη σε αίθουσα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σαμποτάζ ο Ανδρ. Παπαμιμίκος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο Σαμποτάζ στις εκλογές της Ν.Δ. ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και έκανε λόγο για φιάσκο. Τόνισε δε ότι αποφασίστηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας.

«Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αν υπήρχε σαμποτάζ ή αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, γι’ αυτό και ζητάμε από τη δικαιοσύνη να αποφανθεί», εξήγησε μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε την εταιρεία.

Ανέφερε δε ότι οι διαδικασίες επιλογής έγιναν νομότυπα, ενώ αποκάλυψε ότι την Τετάρτη το σύστημα δούλεψε κανονικά. «Το Σάββατο στις 20.00 ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό», εξήγησε.

Ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τις εκλογές ζητεί ο Β. Μεϊμαράκης

Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών ζητεί ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η Ν.Δ. να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας “Infosolutions, Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη ΟΕ”» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Την ίδια ώρα, κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη άρχισε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό είχε σήμερα συνεργασία με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση, με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  

Συνάντηση των «τεσσάρων» ζήτησε από Γ. Πλακιωτάκη ο Απ. Τζιτζικώστας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και επανέλαβε το αίτημά του για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να αναλάβει την πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση έτσι ώστε «να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο της Ν.Δ και για να πέσουν οι τόνοι»

Παράλληλα, ζήτησε να συμφωνηθεί ένας κώδικας συμπεριφοράς και να συζητηθούν τρόποι διασφάλισης της εκλογικής διαδικασίας όπως προβλέπει το καταστατικό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σχολιάζοντας την επιστολή του υποψηφίου προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μειμαράκη, ο οποίος ζητεί να κατατεθεί αγωγή και μήνυση από τη Ν.Δ. κατά της εταιρείας που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την απορία του γιατί ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες , καθώς όπως είπε είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα προς το κόμμα ήδη από την περασμένη Δευτέρα.
Δεν «βλέπει» δόλο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δεν «βλέπει» δόλο, αλλά ανικανότητα πίσω από την αναβολή των εκλογών για την ηγεσία της Ν.Δ. ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους της Ν.Δ. να προσέλθουν στις κάλπες όταν γίνουν οι εκλογές, ενώ ανέφερε ότι από τις 11 Νοεμβρίου επεσήμανε με επιστολή του τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις

«Η επόμενη μέρα θα σκεπάσει όλα τα προβλήματα» εκτίμησε εν συνεχεία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών.





newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου