Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μουζάλας: Η κυβέρνηση δεν θα γκρεμίσει τον φράχτη στον Έβρο



Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν διστάζει να εκφράσει το φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου προκειμένου να μειωθούν οι θάνατοι προσφύγων στο Αιγαίο αποκλείει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος» εξηγεί στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μουζάλας.

Προσθέτει, όμως, ότι η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς εναλλακτικές λύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Έβρος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν διστάζει να εκφράσει το φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. «Ο εγκλωβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» τονίζει.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ένταση σημειώθηκε εξάλλου το Σάββατο το απόγευμα στις Καστανιές του Έβρου όταν 500 περίπου νεαροί που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να πλησιάσουν στον φράχτη απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου