Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οι Μυστικές Υπηρεσίες "σκότωσαν" τον Κένεντι!



Η δολοφονία του John F. Kennedy στις 22 Νοεμβρίου του 1963, είναι μία υπόθεση που δεν εχει κλεισει , εν μέρει επειδή το αμερικανικό κοινό έχει αρνηθεί να την αφήσει να κλεισει. 
Αντι να αποδεχτεί τις πληροφορίες που υπάρχουν εχει στραφεί σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τις συνθήκες γύρω από το θάνατο του Αμερικανού προέδρου. 

Διαβάστε: Καρέ - καρέ η στιγμή της δολοφονίας Κένεντι - ΦΩΤΟ

Ένα γεγονός που έχει συχνά τεθεί υπό αμφισβήτηση ειναι η ικανότητα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Secret Service) να κρατήσει τον Κένεντι ασφαλές εκείνη τη μέρα. Μια έκθεση αναφέρει οτι οι "σωματοφύλακες" πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, του JFK το βράδυ πριν την δολοφονία ηταν σε πάρτι.

Σύμφωνα με την έκθεση του περιοδικού Vanity Fair, η πρώτη σφαίρα που πέρασε από το λαιμό του Κένεντι δεν ηταν αυτη που τον σκότωσε και υπήρχε παύση πέντε δευτερολέπτων πριν τον χτυπήσει η δεύτερη σφαίρα. 
Αν οι σωματοφύλακες του, η Μυστική Υπηρεσία δηλαδή ηταν σε ετοιμότητα, εαν ηταν ξύπνιοι δηλαδή, τότε πολλοί πιστεύουν οτι ο Κένεντι θα ζούσε ακόμη. 

Διαβάστε: Η "Μαγική Σφαίρα" που σκότωσε τον Κένεντι - ΒΙΝΤΕΟ
Την νύχτα πριν την δολοφονία του Κένεντι, έχει επιβεβαιωθεί ότι η ομάδα της Μυστικής Υπηρεσίας που φύλασσε τον Κενέντι διασκέδαζε σε ένα μπαρ το Cellar και ότι πολύ πιθανό το επόμενο πρωί, μάλλον δεν ηταν στην καλύτερη στιγμή της καρριέρας τους. 
  • Ο “Roy Kellerman, ο αρχηγός της ομάδας, φαίνεται να μην ήξερε τι συνέβαινε - νόμιζε οτι οι σφαίρες ηταν ο ήχος απο πυροτεχνήματα.
  • Ο William Γκριρ, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο του Προέδρου, δεν αύξησε ταχύτητα αμέσως ούτε αντέδρασε με κάποιο τρόπο για να αποφύγει τους πυροβολισμούς .
  • Ο Paul Landis, στο όχημα πίσω απο τον Κένεντι, δεν πήδηξε στο μπροστινό αυτοκίνητο για να προστατεύσει τον πρόεδρο με το σώμα του, ούτε και ο Jack Ρέντι.
  • Ο Clint Hill, λίγα μέτρα πιο πίσω και αριστερά του προέδρου, ήταν μέρος της ομάδας που προστάτευε την Πρώτη Κυρία. Μετά το μοιραίο πυροβολισμό πήδηξε πάνω στο πίσω μέρος της προεδρικής λιμουζίνας και την κράτησε, αναφέρει η έκθεση.

Διαβάστε: Δολοφονία Κένεντι: 5 γεγονότα που δεν γνωρίζατε

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι αυτοι οι άνδρες ακόμη υπέφεραν απο τις συνέπειες του ποτού της προηγούμενης νύχτας και αυτο ειναι που εν τέλει κόστισε τη ζωή του Κένεντι. 
Ο Χιλ αργότερα παραδέχθηκε ότι αισθάνθηκε υπεύθυνος για τη δολοφονία και ότι πρόκειται για μια ενοχή την οποία θα κουβαλάει μέχρι να πεθάνει.

Έτσι, πολλές θεωρίες έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια των ετών, πολλές απο αυτες βασίζονται στο γεγονός ότι η Μυστική Υπηρεσία ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα για να σώσει το αφεντικό τους.



Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου