Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αβραμόπουλος: Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου σε κατάργηση του Σένγκεν



«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης»

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη» διεμήνυσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος Μεταναστευτικών Υποθέσεων προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ο κ. Αβραμόπουλος, οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

Όπως τόνισε ακόμη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, «σύντομα η Ευρώπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.»

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης η Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου