Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Παπαδημούλης για ισοδύναμα: Δηλώσεις αναρμοδίων δεν ωφελούν



Μέσω του realfm 97.8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε «βολές» για την πολυφωνία της κυβέρνησης στο ζήτημα των ισοδυνάμων.

«Ο Νοέμβριος είναι ένας πολύ βαρύς μήνας με μεγάλες απαιτήσεις, περίπου το μισό του τρίτου μνημονίου πρέπει να δρομολογηθεί ή να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Γι΄αυτό τον λόγο χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, συνοχή. Στα περίφημα ισοδύναμα, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι σε αυτό το θέμα απαιτείται φειδώ, ο πληθωρισμός περί ισοδυνάμων δεν ωφελεί και δεύτερον αυτό είναι δουλειά πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων, του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου. Όποιοι, εκτός αυτών, μιλούν για τα ισοδύναμα δεν ωφελούν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε:

«Στο θέμα ισοδύναμα απαιτείται φειδώ και προτεραιότητες, δεν μπορείς να αναζητήσεις ισοδύναμα σε πενήντα θέματα. Πρέπει να επιλεγούν τα θέματα με προσοχή και προτεραιότητες.

Και το δεύτερο είναι ότι είναι δουλειά του οικονομικού επιτελείου, με την καθοδήγηση του πρωθυπουργού να επιλεγούν τα κατάλληλα ισοδύναμα, να συμφωνηθούν και να ανακοινωθούν. Δηλώσεις, πολύ περισσότερο αναρμοδίων, γύρω από ιδέες δεν ωφελούν, όποιος έχει κάποια ιδέα καλό είναι να την καταθέτει στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο».

«Να προστατευθούν φτωχά και μεσαία νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς και αν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη σημερινή κυβέρνηση το να χάσουν την πρώτη τους κατοικία ανθρώποι που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Αυτό αποκλείεται να γίνει, δεν πρόκειται να γίνει. Το πολιτικό πλαίσιο έχει τεθεί με μεγάλή σαφήνεια και από τον πρωθυπουργό χθες και προχθές από τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου,,κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανακεφαλαιοποίηση.

Θα πρέπει να προστατευθούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυτό δεν είναι μόνο κοινωνικά επιβεβλημένο είναι και οικονομικά λογικό, γιατί το αντίθετο θα οδηγούσε σε μία κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, πλήρη, και σε μία αχρήστευση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς θα γέμιζε το χαρτοφυλάκιό της από απαξιωμένα ακίνητα».



Πηγή : real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου