Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Εσωτερική έρευνα για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου


Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία ενήργησε όπως έπρεπε την ώρα του ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, διέταξε το πρωί του Σαββάτου το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Την έρευνα προανήγγειλε μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξε αδράνεια των αστυνομικών στο σημείο και δήλωσε: «Έχει διαταχθεί ΕΔΕ, γιατί πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι «εντοπίστηκε αδράνεια που ερευνάται».

Αναφορικά με το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένα άτομο και έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα, με το πρώτο άτομο -όπως είπε- να έχει παίξει ρόλο «λίγο περίεργο», καθώς φαίνεται να συνομιλεί και να δίνει κατευθύνσεις.

Τόνισε ότι στα σπίτια των δυο εξ αυτών που έχουν ταυτοποιηθεί έχει γίνει έρευνα και βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις για αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις, ήρθαμε σε συνεργασίας με Ποντίους και όποια ομάδα μπορούσαμε οι οποίοι καλόπιστα διαδηλώνανε εκεί».


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου