Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Βουλευτές ζητούν λύση από ΚΟ, Πολιτική Επιτροπή ή και συνέδριο



Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και η αλλαγή του τρόπου εκλογής, καθώς στελέχη εξ αρχής διαφωνούσαν με την ανοιχτή διαδικασία, ωστόσο άλλα στελέχη και υποψήφιοι θα επιμείνουν στην τήρηση του καταστατικού

Φόβοι για την ενότητα και την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας επικρατούν στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα διαδικασίας ανοιχτής εκλογής προέδρου.

Oργισμένες δηλώσεις από στελέχη επιρρίπτουν ευθύνες στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και στους υποψήφιους.

Βουλευτές ζητούν σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικης επιτροπης, ενώ ορισμένοι θέτουν και ζήτημα αλλαγής του τρόπου εκλογής ή και λύσης από ένα συνέδριο.
Ωστόσο άλλα στελέχη και υποψήφιοι θα επιμείνουν στην τήρηση του καταστατικού, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου, πρόταση στην οποια η πρώην υπουργός είναι ανοιχτή, εφόσον δεν έχουν αντίρρηση οι υπόλοποι υποψήφιοι, όπως είπε στο News247.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν φταίει αυτή καθεαυτή η διαδικασία, αλλά τα πρόσωπα που ανέλαβαν να την εφαρμόσουν, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΚΕΦΕ και τον πρόεδρο αυτής Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη (ο οποιος εν τω μεταξύ αναχώρησε απο την Κρήτη για Αθήνα χωρίς δηλώσεις). Τον κ.Μεϊμαράκη φωτογράφισε άλλωστε προτείνοντας την κ.Γιαννάκου ως μεταβατική πρόεδρο και ο κ.Μητσοτάκης.

Σημειωτέον πάντως ότι το ποιοι μετέχουν στην ΚΕΦΕ, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας της, προβλέπονται από το καταστατικό του 2013, με το οποιο θεσμοθετήθηκε η ανοιχτή εκλογή που κατά παράβαση του καταστατικού είχε συμφωνηθεί και εφαρμοστεί πρώτη φορά το 2009.
Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε επίσης συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων.

Εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει οι δηλώσεις βουλευτών μέσω twitter. Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να συγκληθεί αύριο κιόλας, η ΚΟ της ΝΔ για να αποφασιστεί η ημερομηνία και η εταιρία που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε: “Επειδή ακούγονται διαφορά ευφάνταστα και ευτράπελα, η λύση είναι μόνον: Αναβολή εκλογής - Παραίτηση Γραμματέα - Συνέδριο Κόμματος.”
Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε: "Φιάσκο από τα λίγα. Δύο μήνες ίντριγκα,μικρότητες,ανικανότητα και πολιτική ουσία πουθενά. Επιβάλλονται παραιτήσεις τώρα και λύση από Κοινοβουλευτική Ομάδα και Πολιτική Επιτροπή"

Ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο facebook: “Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Β.Μειμαράκης να συγκαλεσει αμεσα και διαδοχικα όλα τα όργανα του κόμματος και φυσικα ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Αμεση παραίτηση γραμματέα κόμματος κι εκλογή νέου όπως πρπβλέπεται. Παραίτηση ΚΕΦΕ. Την ευθύνη της εκλογής με οποιαδήποτε κι αν ειναι η διαδικασία να αναλάβει επιτροπή έμςπιρων στελεχών με.πρόεδρο τον Δημητρη Σιούφα”.

Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο στελέχη έθεταν το ερώτημα εάν η μεγάλη συμμετοχή που διαφαίνετο από νωρίς το πρωί ευνοούσε κάποιον υποψήφιο, δείχνοντας έτσι πως η σκιά της καχυποψίας έχει απλωθεί βαριά πάνω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βγαίνει βαριά λαβωμένο από το σημερινό φιάσκο.



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου