Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αλαμπάμα: Οκτάχρονο αγόρι σκότωσε στο ξύλο μωρό ενός έτους



Αγόρι ηλικίας 8 ετών στις ΗΠΑ κατηγορείται, διότι χτύπησε βάναυσα και σκότωσε μέσα στην κούνια του μωρό ενός έτους, το οποίο έκλαιγε. Η μητέρα του είχε βγει για νυχτερινή έξοδο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Αλαμπάμα, όπου δεν αναγνωρίζεται ηλικία οριστικής απαλλαγής από ποινικές ευθύνες για τους ανηλίκους.

«Στα 22 χρόνια που υπηρετώ το επάγγελμα του αστυνομικού, η υπόθεση αυτή είναι μακράν μία από τις πιο θλιβερές που έχω κληθεί να χειριστώ» δήλωσε ο Σιν Έντουαρντς, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας. Το θύμα, η Κέλσι Λούις, και η μητέρα του, Κέιτερα Λούις, είχαν επισκεφθεί φίλη της γυναίκας, που είχε πολλά μικρά παιδιά.

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι οι δύο φίλες βγήκαν για να πάνε σε κέντρο διασκέδασης από τις 23.00 έως τις 02.00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, έξι παιδιά ηλικίας ενός έως οκτώ ετών βρίσκονταν στο σπίτι χωρίς να τα επιτηρεί ενήλικας.

«Το αγόρι των οκτώ ετών άρχισε να εκνευρίζεται πολύ, διότι η μικρούλα, ηλικίας ενός έτους, δεν σταματούσε να κλαίει» περιέγραψε ο υπαστυνόμος Έντουαρντς.

«Της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε με βία».

«Δεδομένης της έλλειψης ευαισθησίας που επέδειξε η μητέρα με τη συμπεριφορά της, οι Αρχές της άσκησαν δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια» προσέθεσε ο Έντουαρντς.

«Καμία εκπαίδευση, καμιά σχολή, κανένα πτυχίο ή κατάρτιση δε μπορούσαν να μας προετοιμάσουν για το γεγονός ότι ένα παιδί οκτώ ετών διέπραξε ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα» υπογράμμισε ο αστυνομικός, απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσαν εάν ο δράστης είχε «την πρόθεση» να σκοτώσει.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Οκτωβρίου, ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγγελία κατηγοριών στο παιδί ένα μήνα αργότερα.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικά μέτρα, αφού κατέβαλε ως εγγύηση το ποσό των 15.000 δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Τζέφερσον.


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου