Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αμεσος κίνδυνος αποφυλάκισης Ρουπακιά



Τον άμεσο κίνδυνο να αποφυλακιστούν και οι ελάχιστοι από τους κατηγορούμενους στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επεσήμανε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου.

Η κυρία Λεπενιώτου η οποία δίδει μάχη για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της δίκης κάλεσε τους συνηγόρους, πρωτίστως, της πολιτικής αγωγής, δηλαδή των θυμάτων να μην κωλυσιεργούν και να συντομεύουν προκειμένου η δίκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παρέλευσης των 18μηνων προσωρινής κράτησης για τους κατηγορούμενους που ακόμα κρατούμενοι.

"Συντομεύετε", είπε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη προς τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, κατά τον σχολιασμό του μάρτυρα - αστυνομικού κ. Κωνσταντίνου Κοτσοβού. "Θα λήξει τον Φεβρουάριο ο χρόνος των προφυλακίσεων και θα διαμαρτύρεστε μετά ότι καθυστερεί η δίκη".

Την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού ακολούθησε αυτή του συναδέλφου του, της ομάδας ΔΙΑΣ, Χρήστου  Δεληγιάννη.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα είδε και έζησε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα  ενώ δέχτηκε τις βολές της προέδρου για τη στάση της αστυνομίας.

Πρόεδρος: Αν και οι 8 αστυνομικοί είχατε φτάσει μαζί στο σημείο δεν θα μπορούσε  να είχε αποτραπεί το αποτέλεσμα;

Μάρτυρας: Αμφιβάλω  με την ταχύτητα που έγινε το περιστατικό

Πρόεδρος: Αν επρόκειτο για μια ληστεία;

Μάρτυρας: Είναι πολύ διαφορετικό γι' αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Ήμασταν πολύ λίγοι και δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις τους. Θα μπορούσαν αυτά τα άτομα να έχουν επιτεθεί και σε εμάς.  Δεν  έγινε αυτό αλλά δυστυχώς έγινε αργότερα , χτύπησαν τον Φύσσα.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να κάνετε κατι άλλο ;

Μάρτυρας: Τι άλλο να μπορούσα μπήκα μεσα στο περιστατικό τι άλλο μπορούσα να κάνω.

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να αποτρέψετε καταστάσεις αυτό περιμένει ο κόσμος οχι απλά να ενημερώνεται το κέντρο.

Μάρτυρας : Το ξέρω , αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι ... Προφανώς το κέντρο έστειλε εμάς να δώσουμε την εικόνα ενός περιστατικού το οποίο εξελίχθηκε  διαφορετικά και δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Το κέντρο , όταν ενημερώνει, δεν μπορεί να έχει εικόνα αν το περιστατικό είναι πραγματικό ή όχι.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο σήμα που πήραν από το κέντρο το βράδυ της δολοφονίας το οποίο όπως είπε έλεγε ότι "50 άτομα κατευθύνονται προς την καφετέρια " Κοράλι"" και έκανε λόγο για "οργανωμένη ομάδα" μελών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν έξω από την καφετέρια.

"Μόλις φτάσαμε στην Παύλου Μελλά  είδα 20-30 άτομα φορούσαν μαύρα ρούχα και ο ενας κρατούσε κάτι στο χέρι του ,μπορούσε να ήταν ρόπαλο. Υπήρχε γενικά σύγχυση. Δεν μου φάνηκε, αφού τους είδα , ότι ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που εκείνο το βράδυ έπαιζε. Υπήρχε οχλαγωγία" , περιέγραψε  ο αστυνομικός και συνέχισε:
"Άκουσα από  τον ασύρματο   ότι κάποια άτομα της ΧΑ είχαν μια παρεξήγηση με άτομα του γνωστού χώρου , δηλαδή του αναρχικού, η οποία όμως είχε λήξει".

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για τον τρόπο που έδρασαν οι αστυνομικοί όταν είδαν τα συγκεκριμένα άτομα ο μάρτυρας απάντησε με ...αφοπλιστικό τρόπο:

"Αν ήθελαν  να μας κάνουν ένα ντου θα μας είχαν διαλύσει . Ήμασταν οκτώ άτομα ο ένας μόνο είχε βαρύ οπλισμό... Μας είπαν από το κέντρο "μείνετε σε απόσταση και δίνετε εικόνα". Τους ζητήσαμε να διαλυθούν και αυτοί ξεκίνησαν να τρέχουν βρίζοντας εκεί που δεν το περιμέναμε.

Εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε σε ποιον απευθύνονταν "ελάτε εδώ βρε μ..." έλεγαν. Ουσιαστικά μας προσπέρασαν και εγώ με μια συνάδελφο τους ακολουθήσαμε.

"Ο Ρουπακιάς και ο Φύσσας ήταν ένα κουβάρι"

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Τσαλδάρη , είπε ο μάρτυρας, είδαν πολύ κόσμο. "Ήταν σαν πανηγύρι. Τα έχασα αυτοί κοίταγαν απέναντι και έβριζαν. Εμείς ζητήσαμε και πάλι να διαλυθούν χωρίς αποτέλεσμα.

Είδα έναν άνθρωπο, τον Παύλο Φύσσα,  μπροστά του ο Ρουπακιάς και πίσω του τρία - τεσσερα άτομα. Ο Ρουπακιάς με το Φύσσα έπαιζαν ξύλο . Ήταν ενα κουβάρι και οι άλλοι έβριζαν προς το Φύσσα".

Πρόεδρος: Δεν προσπάθησαν να τους ξεχωρίσουν;

Μάρτυρας: Δεν κατάλαβα κατι τέτοιο προσπαθούσαν να χτυπήσουν και εκείνοι τον Φύσσα  αλλά ο Ρουπακιάς με το Φύσσα ήταν σώμα με σώμα.

Προεδρος : Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Πήγαμε στο σημείο μαζί με τη συνάδελφο.

Πρόεδρος: Οι άλλοι συνάδελφοι σας τι έκαναν;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω , δεν έβλεπα πίσω μου .

Προεδρος : Ενημερώσατε το κέντρο  ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά;

Μάρτυρας : Έπρεπε να επέμβω  στο περιστατικό που ήταν μπροστά μου δεν έδωσα σήμα αλλά έδωσε ο συνάδελφος . Εγώ είχα ανεβάσει παλμούς....

"Πιάσαμε το Φύσσα"

Ο αστυνομικός είπε πως επιχείρησε να συλλάβει έναν άνδρα που βρισκόταν πίσω από τον Ρουπακιά " και την ώρα που προσπαθώ να του βάλω χειροπέδες με έσπρωξε ένας άλλος και μου είπε " άστονα ρε".

"Πήγαμε με τη συνάδελφο  προς τον Ρουπακιά και το Φύσσα ...πιάσαμε το Φύσσα γιατί ήταν πιο ψηλό παιδί. Ήταν στην τσίτα και μας είπε: "ρε παιδιά όχι εμένα αυτός ο π..., ο καρ.... με μαχαίρωσε " που σε μαχαίρωσε ; "  τον ρωτήσαμε και το παιδί σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε το τραύμα.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά ο μάρτυρας είπε πως " γύρισε την πλάτη του και με γρήγορο βήμα πήγε προς το αμάξι για να φύγει". "Εγώ ζήτησα απο τους άλλους να τον πιάσουν. Έτσι έγινε και στην ρόδα του αυτοκινήτου βρέθηκε το μαχαίρι".

Στο μάρτυρα επιδείχθηκε φωτογραφία του μαχαιριού με το οποίο ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα ο οποίος σχολίασε ότι " ήταν ένα μαχαίρι με καλή λεπίδα".

"Ο Φύσσας έμεινε όρθιος για ενα λεπτό - είπε ο μάρτυρας - και έλεγε "οχι ρε π... με μαχαίρωσε " Ο Φύσσας ξάπλωσε, ήρθε και η κοπέλα του και ξάπλωσε στην αγκαλιά της . Καλέσαμε ασθενοφόρο. Μόλις συνελήφθη ο Ρουπακιάς η ομάδα των ατόμων που ήταν εκεί αμέσως  διαλύθηκε.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου