Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κατήγγειλε ψεύτικη κλοπή για να εισπράξει την ασφάλεια



"Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος" ένας 47χρονος Χανιώτης, ο οποίος κατήγγειλε στο αστυνομνικό τμήμα Σούδας την κλοπή 18 τόννων μελιού, μεγάλη
ποσότητα ελαιολάδου και αγροτικού μηχανήματος.

Μόνο που απο την έρευνα αποδείχθηκε πως η καταγγελία ήταν ψεύτικη και έγινε μόνο και μόνο, για να εισπράξει την ασφάλεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του 47χρονου, στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από την 20 έως την 21.11.2015,  εισήλθαν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του που βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και αφαίρεσαν 18 τόνους μέλι τοποθετώντας το σε μεταλλικά δοχεία που υπήρχαν στο χώρο, 100 κιλά λάδι και ξυλοκοπτικό μηχάνημα, συνολικής  χρηματικής αξίας 130.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα και αστυνομική προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Ομάδας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι ο 47χρονος είχε δηλώσει ψευδώς την ανωτέρω αναφερόμενη κλοπή, προκειμένου να αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος από εταιρία στην οποία είχε ασφαλίσει την ποσότητα του μελιού.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και το μελισσοκομικό βιβλιάριο κατασχέθηκαν.

Ο 14χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατηγορούμενος για ψευδορκία, ψευδής καταμήνυση και απόπειρα απάτης σχετική με τις ασφάλειες.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.





Πηγή : flashnews.gr, bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου