Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Στα «χαρακώματα» Ζωή Κωνσταντοπούλου - Υπάλληλοι της Βουλής




Σκληρή απάντηση στην τέως ΠτΒ – την κατηγορούν για ολιγωρία και αμέλεια

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι υπάλληλοι της Βουλής. Μετά την ανανέωση των 43 συμβάσεων των υπαλλήλων που η ίδια επί μήνες είχε αφήσει «στον αέρα», η κυρία Κωνσταντοπούλου εξεμάνη μέσω του Twitter κατά των υπαλλήλων της Βουλής αλλά και του διαδόχου της Ν. Βούτση που αποκατέστησε την εκκρεμότητα αυτή. Υπενθυμίζεται ότι κατά την σχετική διαδικασία εντοπίστηκαν ένας «διπλοθεσίτης» συμβασιούχος υπάλληλος και ένας με πλαστό πτυχίο, ενώ στο προσκήνιο επανήλθε και η υπόθεση των 15 μονίμων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου οι οποίοι ελέγχονται για πλαστά πτυχία από την εποχή του Ευ. Μεϊμαράκη, ενώ η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε επί των ημερών της κυρίας Κωνσταντοπούλου, όπως την κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής, καταλογίζοντάς της ότι «δεν προχώρησε στη συγκρότηση υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου ως όφειλε».

Οι αναρτήσεις της τέως ΠτΒ προκάλεσαν την οργή των υπαλλήλων. Σε αυτά ανέφερε με αφορμή την ανανέωση των συμβάσεων ότι: «Θα καταβληθούν μισθοί σε ανθρώπους που δεν εργάσθηκαν στη Βουλή και ηθελημένα υπέσκαψαν τη λειτουργία της: το άκρον άωτον της φαυλότητας». Ενώ σε άλλη ανάρτησή της ανέφερε: «Ο κ. Βούτσης ας μην ισχυρισθεί ότι ΄΄δεν ήξερε΄΄, διότι ο ίδιος επέλεξε να μην ρωτήσει και να ακολουθήσει την πεπατημένη των εξυπηρετήσεων». «Χαίρομαι που δεν νομιμοποίησα αυτό το χρόνιο αίσχος σε βάρος του Δημοσίου. Λυπάμαι που ο νέος Πρόεδρος αποζημιώνει τη φαυλότητα», ανέφερε σε άλλο tweet η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η εκκρεμότητα αυτή επί των ημερών της, είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με τους συμβασιούχους να καταγγέλλουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της προς τους ίδιους ότι θα τους ανανεώσει τις συμβάσεις, δεν το έπραξε, κρατώντας τους επί μήνες σε «ομηρεία» με αποτέλεσμα να παραμείνουν απλήρωτοι ενώ συνέχισαν να εργάζονται για αυτό τον λόγο και έλαβαν αναδρομικά τις αμοιβές τους, κάτι που εξόργισε, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της, την τέως Πρόεδρο.
Τώρα οι υπάλληλοι της Βουλής περνούν στην «αντεπίθεση» και με ανακοίνωση που εξέδωσαν της καταλογίζουν ότι θα έπρεπε να έχει θέσει σε κίνηση, μέσα σε εύλογο χρόνο, διαδικασίες απόδοσης ευθυνών για όσα προσάπτει στους εργαζομένους. «Τίποτε από αυτά δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας της τ. Προέδρου. Αντίθετα, ο όποιος ΄΄καταγγελτικός΄΄ της λόγος δεν μπορεί να συγκαλύψει το μεγάλο έλλειμμα διοίκησης που βίωσε, κατά το διάστημα της θητείας της, η Βουλή», αναφέρουν, ενώ ενδεικτικά υπενθυμίζουν ότι:
·         «Επί 7 μήνες δεν προχώρησε στη συγκρότηση Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβούλιο των Υπαλλήλων, ως όφειλε».
·         «Αμέλησε να αποστείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους πλαστούς τίτλους σπουδών στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
·         «Απλές, αυτοδίκαιες, μετακινήσεις υπαλλήλων βάλτωναν για μήνες».
·         «Δεν προχώρησε σε ανανέωση της θητείας των προϊσταμένων σε πολλές υπηρεσίες, μολονότι η θητεία τους είχε λήξει εδώ και μήνες».
·         «Απασχολούσε, επί 7 μήνες, προσωπικό στη Βουλή ανασφάλιστο και απλήρωτο, δίχως συμβάσεις, για να τυπώνουν και να εκδίδουν τα χιλιάδες αντίτυπα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για να προετοιμάζουν τις συνεντεύξεις Τύπου της εν λόγω Επιτροπής και τις εκδηλώσεις του Κοινοβουλίου, για να εκδίδουν τα δελτία Τύπου των δραστηριοτήτων της τ. Προέδρου, να φωτοτυπούν αντίγραφα εγγράφων κ.ο.κ.».           
Και σημειώνουν οι υπάλληλοι της Βουλής: «Η τ. Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι περισσότεροι από εξήντα συνάδελφοι εργάζονται χρόνια στη Βουλή με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου, σε ίδιες ή αντίστοιχες ειδικότητες με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους της Βουλής και ότι, οι περισσότεροι από αυτούς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών της Βουλής». Καθώς και ότι «μολονότι πολλοί από αυτούς εργάζονται έως και 15 συνεχή χρόνια στο Κοινοβούλιο, δεν έχουν εργασιακό καθεστώς αντίστοιχο με τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και τους μόνιμους συναδέλφους της Βουλής».
«Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η ίδια τόσο σε συναντήσεις της με εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου 2015, όταν και δεσμεύθηκε, έστω και καθυστερημένα, ενώπιόν της, ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, τίποτα δεν συνέβη», προσθέτουν και καταλήγουν:
«Η σημερινή Διοίκηση της Βουλής αντιμετώπισε αποφασιστικά, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, το πρόβλημα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που προσέφεραν στη Βουλή συνάδελφοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τους προηγούμενους 7 μήνες, και έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να προχωρήσει στην κατοχύρωση της πραγματικής φύσης της εργασιακής σχέσης εκείνων των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής».



Σταυρόπουλος Λάμπρος
tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου