Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Περιμένω οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις



Παρέμβαση για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έκανε από την Λάρισα, όπου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σχολίασε ότι αυτό που περιμένει από τη σημερινή συνάντηση είναι οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουν φορείς και κόμματα προκειμένου να καταλήξουν στο «πως» θα προχωρήσει η χώρα. Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να προσδιοριστούν «πολιτικές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νομού παρατηρώντας ότι η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα μπορεί να κατατείνει «στην πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων και αυτό θα σημάνει ακόμη δυσκολότερη συνεννόηση».

«Στην παρούσα φάση απαιτείται να βρούμε ένα κοινό σημείο συνεννόησης. Και προσέξτε, διότι πολλοί αυτό το παραφράζουν και εννοούν την «συνεννόηση» ως «συνεργασία» η ως «πρόσωπα». Και λένε πολλοί «να φύγει ο Τσίπρας». Το πρόσωπο είναι το πρόβλημα ή η πολιτική που ακολουθούμε; Εάν συμφωνήσουμε στις πολιτικές εγώ είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν μεταρρυθμιστικές αλλαγές που πιστεύω».

Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να προσφέρουν με τις προτάσεις τους ώστε η χώρα να βρει τον βηματισμό της. Και γι' αυτό ακριβώς, συμπλήρωσε, διεκδικώ η ΝΔ να είναι ενωμένη, δυνατή και να μπορεί να δώσει τις πρέπουσες προτάσεις και λύσεις.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου