Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

«Ντέρμπι» δείχνει νέα δημοσκόπηση για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ με προβάδισμα Μειμαράκη



Ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 26,5% και ο κ. Τζιτζικώστας 25% στην ερώτηση ποιον θα επιλέγατε για επόμενο αρχηγό της ΝΔ

«Μάχη» μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και  Απόστολου Τζιτζικώστα δείχνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα έρευνα αναφορικά με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δείχνει ότι το 26,5% των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως κόμματος επιλέγει τον κ. Μεϊμαράκη για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ, ενώ ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 25%.

Ωστόσο, από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 47,5% διαλέγει τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ το 17% προτιμά τον κ. Τζιτζικώστα. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος τερματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση «αν υποθέταμε πως εσείς προσωπικά μπορείτε να επιλέξετε το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, ποιον από τους τέσσερις θα επιλέγατε», το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε ως εξής:

Γεωργιάδης 7%
Μεϊμαράκης 26,5%
Μητσοτάκης 13,5%
Τζιτζικώστας 25%
Κανένας 21%

Ενώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν:

Γεωργιάδης 8,5%
Μεϊμαράκης 47,5%
Μητσοτάκης 15,5%
Τζιτζικώστας 17%
Κανένας 4,5%



Ωστόσο, το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα εκλεγεί τελικά στη θέση του προέδρου της ΝΔ, ενώ αυτό πιστεύει και το 68,5% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση για το ποιος τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης και ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 14,5%, ο κ. Μητσοτάκης με 6% και ο κ. Γεωργιάδης με 2%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ η διαφορά διευρύνεται αφού το 68,5% των ερωτηθέντων «βλέπει» νίκη του κ. Μεϊμαράκη, έναντι 9,5% για τον κ. Τζιτζικώστα.


Τέλος, τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης προκρίνουν σε ποσοστό 61% οι Έλληνες πολίτες.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου