Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Υπό κατάρρευση οι Οδικές Συγκοινωνίες - νέες παραιτήσεις στον ΟΑΣΑ



Χωρίς διοίκηση έμεινε από τη Δευτέρα και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), ύστερα από την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Πριν λίγες μέρες στην έξοδο από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ- αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ) βρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιό της, το οποίο είχε διοριστεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Οι εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο σημείο από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, με την ΟΣΥ ειδικότερα να αντιμετωπίζει έντονα ταμειακά προβλήματα και να ζητά έκτακτη κρατική επιχορήγηση προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Πληροφορίες από το εσωτερικό της εταιρείας αναφέρουν ότι με δυσκολία πληρώνονται πλέον οι μισθοί των περίπου 6.000 εργαζομένων της. Την ίδια στιγμή, η ΟΣΥ αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές της στο ΙΚΑ και τις οφειλές της προς τους προμηθευτές (καταβάλλει μόνο έναντι).

Στο μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί και μεταξύ των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους τους στον σιδηρόδρομο έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο και ετοιμάζονται να προχωρήσουν από κοινού σε απεργιακές κινητοποιήσεις,  το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Πάντως, η σημερινή παραίτηση του επικεφαλής του ΟΑΣΑ, κ. Δημητριάδη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή πριν από δύο χρόνια, από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχε ζητηθεί εδώ και καιρό από τον σημερινό υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον κ. Σπίρτζη ο κ. Δημητριάδης δεν είχε συναντηθεί ποτέ από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση!

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης είχε κατηγορήσει δημοσίως τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΑΣΑ για «μυστικές επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόϊκας», προαναγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής την απομάκρυνσή του.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει ανακοινώσει ποιοι θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας, οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονται ακέφαλοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση της ΟΣΥ, το υπουργείο Μεταφορών μόλις πριν λίγες μέρες έκανε δεκτή την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Γιάννη Οικονόμου, παρότι είχε υποβληθεί εδώ και μήνες.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου