Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Δικαιοσύνη στη Σταμάτη: "Φέρε τα λεφτά της εγγύησης για να παραμείνεις ελεύθερη"
Του Παναγιώτη Στάθη

"Φέρε τα λεφτά της εγγύησης για να παραμείνεις ελεύθερη", είναι το νέο μήνυμα που έστειλε η Δικαιοσύνη στη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το μεσημέρι το αίτημα της κατηγορουμένης για άρση του όρου της καταβολής εγγυοδοσίας λόγω απορίας που είχε καταθέσει η κα Σταμάτη, συνεπώς έχει προθεσμία μέχρι τις 6 Νοεμβρίου να καταθέσει τις 50.000 ευρώ άλλως θα οδηγηθεί κε νέου στις φυλακές.  

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία που να δικαιολογούν μείωση της χρηματικής εγγύησης των 50.000 ευρώ που της επέβαλε ως όρο για την αποφυλάκιση της πριν από λίγες μέρες. Με βάση την προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης μέχρι 31 Οκτωβρίου οι κατηγορούμενοι δε χρειάζονταν να καταβάλλουν τις εγγυοδοσίες λόγω των capital control. 

Η ισχύς της απόφασης αυτής όμως εξέπνευσε και δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι (και η κα Σταμάτη) να πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα μέχρι τις 6/11. Υπενθυμίζεται οτι η κατηγορουμένη  έχει προσφύγει μέσω των συνηγόρων της Φρ. Ραγκούση και Γιάννη Παγορόπουλου κατά της απόφασης  του Υπουργού Δικαιοσύνης βάσει της οποίας έληξε η αναστολή καταβολής εγγυήσεων, με το σκεπτικό ότι τα capital control παραμένουν εν ισχύ.
 
Η προσφυγή της συζητείται αύριο στο Δ' τμήμα του Ανωτάτου ΔικαστηρίουΠηγή : capital.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου