Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ποιοι φοβούνται τον Πανούση για τα ονόματα που έδωσε;



Δύο 24ωρα μετά τις αποκαλύψεις του τέως υπουργού στο Πρώτο Θέμα αντί για απαντήσεις υπουργοί επιδίδονται μόνο σε επιθέσεις - Παρά τις παραδοχές για «διαπραγματεύσεις» συμβούλου του υπ. Δικαιοσύνης με κρατουμένους ο Κατρούγκαλος μιλά για «μυθιστόρημα», ο Δρίτσας για «αστυνομικές ιστορίες» και η Σία δηλώνει αδιάφορη για τις καταγγελίες

Πανικό φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει σε κυβέρνηση και Μαξίμου οι αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση στο Πρώτο Θέμα και τη Δικαιοσύνη για πρόσωπα που απειλούν τη ζωή του και που συνομιλούν με κρατούμενους και τρομοκράτες.

Ενώ το πρώτο 24ωρο μετά τα όσα συνταρακτικά είπε στο Πρώτο Θέμα ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη για πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες και απειλούν τον ίδιο η κυβέρνηση αρκέστηκε με σύντομες ανακοινώσεις να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του κ. Πανούση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τα ονόματα που έδωσε στην κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη η κατάσταση άλλαξε άρδην. Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε μια ανηλεή επίθεση, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, σε βάρος του Γιάννη Πανούση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχεται ότι ο σύμβουλός του και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε με κρατουμένους. Βέβαια ο υπ. Δικαιοσύνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις λέγοντας ότι είναι θεμιτό μεν να συνομιλεί το υπουργείο με κρατούμενους αλλά «δεν επιτρέπεται το αλισβερίσι».

Έτσι στη γραμμή που χάραξε από το βράδυ της Δευτέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υπουργοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν στον Γιάννη Πανούση τηρώντας εκκωφαντική σιωπή για την ουσία των καταγγελιών του τέως υπουργού αλλά και για τα όσα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε για συνομιλίες με κρατουμένους ανάμεσα στους οποίους και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», όπως φαίνεται στους διαλόγους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ενδεικτική η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σε ερώτηση δημογράφων κατά πόσον έχουν βάση οι καταγγελίες Πανούση, δήλωσε: «Γράφει ένα μυθιστόρημα και εχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».

Για το ίδια θέμα, η αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σημείωσε ότι η πολιτική της άποψη είναι πως αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός.

«Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές» , ανέφερε η κυρία Αναγνωστοπούλου, για να προσθέσει ότι είναι ζήτημα που θα ερευνήσει η δικαιοσύνη.

«Αστυνομικές ιστορίες» ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm τόνισε για τις καταγγελίες Πανούση: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Θεωρώ το χειρισμό μη σοβαρό, μου κάνει εντύπωση η συγκυρία στην οποία βγαίνουνε αυτά, είναι μια ούτως ή άλλως αντικειμενικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Δεν ξέρω επιπολαιότητα είναι, σκοπιμότητα είναι, ανευθυνότητα είναι δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, ο προϊστάμενος της ΕΥΠ να βγαίνει και να μιλάει με τον τρόπο που μιλάει».



Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου