Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στη Βουλή το ζήτημα για το ασυμβίβαστο προέδρου και αντιπροέδρου του Κτηματολογίου



Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και Λευτέρης Αυγενάκης

Ερώτηση με την οποία ζητούν διευκρινίσεις για το ζήτημα του ασυμβίβαστου του προέδρου και του αντιπροέδρου του Κτηματολογίου κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και Λευτέρης Αυγενάκης.

Το ζήτημα ανέδειξε και το Πρώτο Θέμα σε ρεπορτάζ του, καθώς οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βύρων Νάκος, τοπογράφο μηχανικό και Βασίλης Βεσκούκης ηλεκτρολόγο μηχανικό, δύο μήνες μετά την έγκριση του διορισμού τους στο ΔΣ από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη στο Κτηματολόγιο, εμφανίζονται να αμείβονται και από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ασυμβίβαστο που προκύπτει για τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την περασμένη Τρίτη, όταν οι δύο καθηγητές παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν κάνει αναστολή καθηκόντων, όπως ορίζει με σαφήνεια ο νόμος. Αρκέστηκαν μάλιστα να δηλώσουν ότι έχουν κάνει σχετικό ερώτημα στην Σύγκλητο ενώ αίσθηση έκανε το σχόλιό τους ότι οι μισθοί που λαμβάνουν από το Πολυτεχνείο (1.600 ευρώ ο Πρόεδρος και 850 ο Αντιπρόεδρος), δεν είναι τόσο μεγάλοι για να γίνονται αντικείμενο συζήτησης!

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα  Ασυμβίβαστο Προέδρου- Αντιπροέδου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (Παρόν, Πρώτο Θέμα, New Money), τίθεται θέμα ασυμβίβαστου μελών του ΔΣ της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» με την κατοχή θέσης ΔΕΠ στο ΕΜΠ, με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.

Κατόπιν όλων αυτών 
Ερωτάστε:
Έχει τηρηθεί ό νόμος 4009/11 στις περιπτώσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου της "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε"»

Συμπληρωματικά ζητάμε την κατάθεση των εξής εγγράφων:
-Τις αιτήσεις αναστολής καθηκόντων μελών του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ, στο ΕΜΠ. 
-Τις αποφάσεις της Πρυτανείας του ΕΜΠ και την άδειά της για την ανάληψη της θέσης από μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ.
-Τις διαπιστωτικές πράξεις του υπουργού Παιδείας για την αναστολή καθηκόντων.
-Τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής τόσο από την ΕΚΧΑ ΑΕ, όσο και από το ΕΜΠ για τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ. 
-Κάθε άλλο σχετικό έγγραφο για το θέμα από το ΕΜΠ (παραπομπή στο Πειθαρχικό συμβούλιο κλπ).
-Τις αιτήσεις και τις αποφάσεις αναστολής της σύνταξής των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ (σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του ταμείου) οι οποίοι συμμετέχουν ως μέλη ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ 
-Τις Υπεύθυνες Δηλώσεις του ν.1256/1982, «περί πολυθεσίας», της τελευταίας πενταετίας για όσα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ, κατείχαν θέση (ή θέσεις) στον δημόσιο τομέα, καθώς και τις πάσης φύσεως αποδοχές τους.

Έγγραφα από τα οποία να προκύπτει για όσα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ κατείχαν θέση (ή θέσεις) στον δημόσιο τομέα, εφαρμόσθηκε ο ν. 2683/1999 και ιδιαίτερα οι σχετικές με τις αποσπάσεις διατάξεις, την τελευταία πενταετία.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλης Οικονόμου
Λευτέρης Αυγενάκης



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου