Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ κατά της συμφωνίας για πλειστηριασμούς



“Ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει”, σχολιάζει η Συγγρού. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη αναμένεται αρνητική

Σκληρή κριτική στη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς ασκεί η Νέα Δημοκρατία, δραττόμενη της ευκαιρίας να αποδομήσει το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης και της αριστεράς γενικότερα.
Σε ανακοίνωση της η Συγγρού υπενθυμίζει όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο και δείχνει έτσι πως η στάση της στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη θα είναι αρνητική.
«Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξαπατούσε τους πολίτες, λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Το Σεπτέμβριο, εξαπατούσε δεύτερη φορά τους πολίτες λέγοντας πως “δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.”
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί. Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Και ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει», αναφέρει ειδικότερα η ΝΔ.
Τη γραμμή της ευρισκόμενης σε προεκλογική περίοδο ΝΔ καθορίζει άλλωστε η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Και οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει φορολογικά και άλλα μέτρα, καθώς η ΝΔ είχε μεν στηρίξει το καλοκαίρι τη συμφωνία προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, αλλά έκτοτε έχουν μεσολαβήσει εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία για να περάσει τα μέτρα που ο ίδιος έφερε.
Η διαφορά προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων της κυβέρνησης θα είναι και το κύριο επιχείρημα της ΝΔ στην αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ως υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε χειριστεί το ζήτημα των κόκκινων δανείων προ διετίας:
“Όταν το 2013 έφερα το νόμο για την προστασία της 1η κατοικίας ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε ως ανάλγητο. Τώρα θα φέρει έναν που κατεβάζει τον πήχη! Θέλω να δω τους βουλευτές που καταψήφισαν το προηγούμενο πλαίσιο πως θα ψηφίσουν τώρα ένα λιγότερο προστατευτικό πλαίσιο.”



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου