Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια, λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ



Για τις δραματικές στιγμές του καλοκαιριού και τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα Grexit μιλά ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι έβλεπε «την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια» και μιλά για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ένιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση» σημειώνει ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Σχετικά με την απειλή του Grexit, o κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Θεωρώ πως υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα δραματικό σκηνικό που θα απειλούσε τη συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες».

Σημειώνει, πάντως, ότι ήταν περισσότερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ» σημειώνει.

Αναφερόμενος στον τρόπο που η Κύπρος ξεπέρασε τον σκόπελο, τονίζει: «Λάβαμε μια ξεκάθαρη απόφαση ότι θα αντικρίζαμε την κρίση ως ευκαιρία», σημειώνοντας ότι θα προωθούνταν οι αλλαγές που η Κύπρος είχε «ούτως ή άλλως» ανάγκη.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου