Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Νέα προβλήματα στους κινητήρες 800.000 αυτοκινήτων της Volkswagen




Προβλήματα και... "ανεξήγητες ασυνέπειες" με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα εντοπίστηκαν σε άλλα 800.000 οχήματα Volkswagen VW, Skoda, Audi και SEAT.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντοπίστηκαν "ανεξήγητες ασυνέπειες" στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε άλλες 800.000 ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου.

"Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών ελέγχων, διαπιστώθηκαν ανεξήγητες ασυνέπειες όσον αφορά τη μέτρηση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα. Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, (το πρόβλημα) αφορά περίπου 800.000 αυτοκίνητα του ομίλου" ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τη VW, δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων αυτών.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η "ανωμαλία" στη μέτρηση των επιπέδων εκπομπής του CO2, παρατηρήθηκε στους κινητήρες ντίζελ των 1,4, 1,6 και 2 λίτρων των μοντέλων της VW, της Skoda, της Audi και της Seat. "Ενοχοποιείται" επίσης και ένας βενζινοκινητήρας.

Η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε ότι "θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της διαπίστωσης".

Η νέα υπόθεση εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 2 δισεκ. ευρώ. Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου άνευ προηγουμένου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχε τοποθετηθεί ένα παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής των οξειδίων του αζώτου (NOx).


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου