Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Διαλύθηκε η παιδεία στην χώρα : Κλειστά για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια τα δημόσια ΙΕΚ



Επειδή δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια δεν έχουν προσληφθεί 7.000-8.000 εκπαιδευτές - «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει εκπαιδευτική βαθμίδα που το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου παραμένει ανενεργή;» το ερώτημα του συλλόγου των εκπαιδευτών στον Φίλη

Κλειστά παραμένουν από την 1η Οκτωβρίου - οπότε και θα έπρεπε να ξεκινήσει η λειτουργία τους - τα δημόσια ΙΕΚ όλης της χώρας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να προσληφθούν οι 7.000-8.000 εκπαιδευτές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τα δημόσια ΙΕΚ το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα 30 εκατ. ευρώ που δεν εξασφαλίστηκαν εγκαίρως ενώ οι ίδιες πηγές που μίλησαν στο Έθνος αναφέρουν οτι στους εκπαιδευτές οφείλονται και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ με επιστολή της ζητά την παρέμβαση του Νίκου Φίλη υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην υποβάθμιση του θεσμού της κατάρτισης. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι στηρίζει τα δημόσια σχολεία και τα Δημόσια ΙΕΚ να είναι ακόμα κλειστά. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει εκπαιδευτική βαθμίδα που το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου παραμένει ανενεργή; Μόνο τα ελληνικά ΙΕΚ και έτσι οδηγούνται οι καταρτιζόμενοι στα αντίστοιχα ιδιωτικά» αναφέρουν στην επιστολή-κόλαφο προς το υπουργείο Παιδείας.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου