Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

O Ολυμπιακός πέρασε (1-0) από το Ζάγκρεμπ




Επίδειξη δύναμης και αυτοσυγκέντρωσης από τους παίχτες του Σίλβα - Ο Ολυμπιακός πλέον ισοβαθμεί με την Μπάγερν στην κορυφή του ομίλου - Στα πόδια των ερυθρολεύκων η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League μετά το γκόλ που πέτυχε ο Νιγηριανός Ιντέγκε και την χθεσινή μεγάλη νίκη.

Το τέλος της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League βρίσκει τον Ολυμπιακό σε θέση... πρόκρισης! Οι «ερυθρόλευκοι» με τα δύο σπουδαία διπλά σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ είναι σε θέση ισχύος! Τι πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής;

Λαμβάνουμε ως δεδομένο την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο, που αποτελεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε το εκπληκτικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση και το ότι υπάρχει πιθανότητα οι Βαυαροί να είναι βαθμολογικά... σχεδόν αδιάφοροι την προτελευταία αγωνιστική, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα!

Με νίκη απέναντι στην Ντιναμό και και ισοπαλία με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Σίλβα φτάνει τους 10 βαθμούς και... κλειδώνει πρόκριση. Κι αυτό γιατί το μάξιμουμ των βαθμών που μπορούν να συγκεντρώσουν οι «Κανονιέρηδες» σε αυτό το σενάριο είναι 10, αλλά ο Ολυμπιακός θα τους «έχει» στην ισοβαθμία.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός χάσει από την Άρσεναλ και νικήσει την Ντιναμό, θα μείνει στους εννιά βαθμούς. Αν συμβεί αυτό, θα παίξει ρόλο το σκορ της ήττας. Αν το ματς έρθει 1-2 ή 0-1, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Αν χάσουν όμως 0-2, για παράδειγμα, τότε μένουν πίσω, καθώς το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης στα μεταξύ τους προϋποθέτει ίδια διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση που νικήσει η Άρσεναλ με 2-3, όπως νίκησαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ματς, μετράει 1) η συνολική διαφορά τερμάτων και 2) η καλύτερη επίθεση στον όμιλο.

 Φυσικά, αυτό το δεδομένο αλλάζει σε περίπτωση που οι Λονδρέζοι κάνουν διπλό στο Μόναχο την επόμενη αγωνιστική. Το πρόγραμμα βολεύει τους «ερυθρόλευκους», καθώς η ομάδα του Γκουαρδιόλα θέλει μόνο νίκη.

Ουσιαστικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αρκεί την επόμενη αγωνιστική να πάρει την εντός έδρας νίκη στο ματς-κλειδί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια να μπει στην τελική ευθεία μεταφέροντας το άγχος στους συνδιεκδικητές του!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου