Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το τρομακτικό πρόσωπο του πολέμου στη Συρία: Βίντεο από drone δείχνει τις σκληρές μάχες ανάμεσα στα ερείπια



Βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά δίκτυα ΜΜΕ της Ρωσίας δίνει μια συγκλονιστικά λεπτομερή και ευκρινή εικόνα των συγκρούσεων στη Συρία- και,
ειδικότερα, στη Τζομπάρ, ένα ερειπωμένο προάστιο της Δαμασκού.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Al Jazeera, το βίντεο τραβήχτηκε από drone του RussiaWorks, εταιρείας που έχει δεσμούς με το Κρεμλίνο και ειδικεύεται σε βίντεο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το εν λόγω βίντεο έχει μονταριστεί και δεχτεί επεξεργασία, ενώ διαθέτει μουσική υπόκρουση, με τελικό αποτέλεσμα να παραπέμπει σε κάποιου είδους videogame- κάτι που καθιστά ακόμα πιο συγκλονιστικό το περιεχόμενό του, καθώς γίνεται αντιληπτή η τεράστια έκταση της καταστροφής.



Στο βίντεο, το οποίο κατεγράφη από την ομάδα του ανταποκριτή Εβγκένι Ποντούμπνι, του Rossiya 24, σημεία της Τζομπάρ φαίνονται να δέχονται επίθεση από πολεμικά αεροπλάνα και συριακά τεθωρακισμένα, καθώς και πυρά πυροβολικού και όλμων.

Το RussiaWorks έχει παράγει σύντομα ντοκιμαντέρ και στο παρελθόν, ωστόσο πρόκειται για το πρώτο του είδους του.

Σημειώνεται ότι το Al Jazeera αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, το βίντεο φαίνεται όντως να έχει καταγραφεί στην Τζομπάρ


Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου