Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Η Τρόικα δεν έχει απαιτήσει ΦΠΑ στην εκπαίδευση αλλά ο Φίλης επιμένει ότι η τρόικα δίνει εντολές



Τελικά ποίος κοροϊδεύει ποιόν;

Η τρόικα είπε ότι εμείς δεν είπαμε για ΦΠΑ στην παιδεία  και η κυβέρνηση μέσο του Φίλη ενημερώνει ότι...

Φίλης: Είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν για τον ΦΠΑ

Διαβάζουμε στον skai.gr και δεν ξέρουμε ποιόν να πιστέψουμε

«Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση» λέει ο υπουργός Παιδείας Ν.Φίλης τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά κάποιες χιλιάδες πολίτες. «Δεν είμαι στην τσέπη του καθενός, όμως πιστεύω ότι όποιος μπορεί να δώσει 7.000 το χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700», όπως πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Κομισιόν για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση όπως ανέφερε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης μιλώντας στoν Αlpha.

Ο κος Φίλης υπογράμμισε: «Έχουμε ανακοινώσει τη δική μας πρόθεση, συντόμως θα υπάρξει συνεννόηση με την πλευρά της Κομισιόν και την πλευρά των πιστωτών, η Κομισιόν προφανώς θα μας πει τη δική της άποψη. Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Η κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει φόρους που να είναι έξω από τη συμφωνία».

Ο  υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι σημαντικό γιατί αφορά κάποιες χιλιάδες πολίτες.

Πρόσθεσε όμως ότι «είναι αντιστροφή των ιεραρχήσεων να συζητούμε τόσο καιρό αυτό το θέμα και όχι το μείζον που είναι η ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, πρέπει να εμπιστευτούμε το δημόσιο σχολείο. Όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και δικαίωμά του καμία αντίρρηση προφανώς το πηγαίνει για πολλούς λόγους», είπε και πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνει και το κόστος αυτής της επιλογής».

Συμπλήρωσε ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την εποπτεία του Δημοσίου στο ιδιωτικό σχολείο.

Για τη λέξη “πενταροδεκάρες” επανέλαβε ότι ήταν σχήμα λόγου. «Δεν είμαι στην τσέπη του καθενός, όμως πιστεύω ότι όποιος μπορεί να δώσει 7.000 το χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700».








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου