Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης καλεί Τζιτζικώστα σε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ



«Ας γίνει ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν» λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την ημερομηνία της ψηφοφορίας και τη συνδρομή που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι θα προσέλθουν, για να ψηφίσουν

Να κληθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είναι ο μόνος από τους υποψήφιους αρχηγούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είναι βουλευτής, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μειμαράκης με γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη, εν όψει της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες και οι δύο ανθυποψήφιοι του κ. Μεϊμαράκη -οι κ.κ. Αδωνις Γεωργιαδης και Κυριάκος Μητσοτάκης- συμφωνήθηκε επίσης ότι, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού θα συνέλθει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, για να καθορίσει την τακτική του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δε, ορίστηκαν από τη ΝΔ να είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης για τη διαδικασία της εκλογής και ειδικότερα για την ημερομηνία της ψηφοφορίας και τη συνδρομή που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

«Ας γίνει ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν» ήταν η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος επέμεινε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, χωρίς ο ίδιος να μπαίνει να μπαίνει στο παιχνίδι της κόντρας.

Πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ θα εισηγηθεί να ισχύσει ό,τι ίσχυσε και στην εκλογή του 2009, δηλαδή να μην καθυστερήσει η διαδικασία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, απάντησε ότι δεν διαφωνεί, αλλά ο ίδιος προτιμά να γίνουν δύο μεγάλες ανοιχτές συνδιασκέψεις, στις οποίες θα μπορούν να παρίστανται όλα τα μέλη του κόμματος ή και άλλοι πολίτες, για να ακούσουν τις θέσεις των υποψηφίων.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τις τελευταίες ημέρες επικοινώνησε επανειλημμένα με τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία στο επικείμενο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προγραμματίζεται να συνέλθει περί τις 20 Οκτωβρίου.  

Είπε, τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, ότι κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να παρευρεθεί και να εκφράσει τις θέσεις του σε συνεδρίαση της ΚΟ, όποτε αυτή συνέλθει για θέματα ουσίας.

«Πρέπει να ακούσουμε τις θέσεις του, αν συμφωνεί με το Μνημόνιο και τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει η ΝΔ στους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου