Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Προτείνει υποδοχή προσφύγων ή ψαλίδι σε κονδύλια



Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επαναφέρει την πρόταση να δίνονται λιγότερα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Η νέα αναφορά γίνεται με το βλέμμα σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Πολωνία -η τελευταία, μία από τις πιο «ευνοούμενες» από την ανακατανομή κονδυλίων της ΕΕ, οδεύει προς κυβέρνηση που αναμένεται να κρατήσει σκληρότερη στάση στο προσφυγικό.

Το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και για αυτό αναμένονται ανταλλάγματα, όπως μεταδίδει η γερμανική FAZ.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού --για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία-- για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου