Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τι δείχνουν τα “βουβά εγκαίνια” Τζιτζικώστα στην Αθήνα




Η αποψινή βραδιά ήταν κρίσιμη για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς με τα εγκαίνια του γραφείου του στην Αθήνα, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να δείξει ότι η υποψηφιότητά του ξεφεύγει από τον τοπικισμό της Βορείου Ελλάδας, και έχει πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

Οι προσδοκίες του επιτελείου Τζιτζικώστα δεν επαληθεύτηκαν. Η παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ήταν ασθενική, και ακόμη πιο υποτονική ήταν η παρουσία του κόσμου, των απλών πολιτών.

Για έναν υποψήφιο που προσδοκά να εκφράσει την πλατιά κοινωνία και όχι τους μηχανισμούς, η αποψινή βραδιά μάλλον θα πρέπει να προβλημάτισε τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κι αν είναι αναμενόμενο να έχει οργανωτικές αδυναμίες στην Αθήνα, τα αποψινά “βουβά εγκαίνια” έδειξαν την ουσία μιας από τις πλέον προβληματικές παραμέτρους της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα: Έχει χαρακτηριστικά “Λέγκας του Βορρά”, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν καταγράφει ρεύμα αλλαγής γενιάς στην Κεντροδεξιά.

Πλέον, με τις εκλογές στις 22 Νοεμβρίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει περίπου 40 μέρες στη διάθεσή του για να πείσει ότι δεν είναι… “εσωτερικού χώρου”, και ότι μπορεί να απευθυνθεί στο σύνολο της χώρας.

Απ΄την άλλη βέβαια, οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι μέσα σε αυτές τις 40 μέρες, θα αποδειχθεί η αδυναμία του να αρθρώσει εμπνευσμένο και οραματικό πολιτικό λόγο, σε αναντιστοιχία με το επιχείρημα της “Αλλαγής”.


Πηγή : ysterografa.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου