Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μειώνεται ο αριθμός των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας



Φωτό : Antonios Doukas/ NewsOtherWise.gr


Μείωση κατά 10% παρουσιάζει ο αριθμός των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε έναν χρόνο, τάση που, αν συνεχιστεί, σημαίνει πως πολύ σύντομα οι Ίκαροι θα κηρυχθούν είδος προς… εξαφάνιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας.

Το 2014, παρουσία του τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής Ικάρων με συνολικά 60 Ίκαρους, από τους οποίους 50 από την Ελλάδα, πέντε από την Κύπρο, δύο από τη Λιβύη, ένας από την Ιορδανία και δύο από το Μαυροβούνιο.

Φέτος, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, συνολικά ορκίστηκαν 53 Ίκαροι, από τους οποίους μόλις 45 από την Ελλάδα, πέντε από την Κύπρο, δύο από το Μαυροβούνιο και ένας από την Ιορδανία. Ηθικό δίδαγμα (με την εξαίρεση της Λιβυής για τους γνωστούς λόγους), όλοι οι Ίκαροι όλων των άλλων χωρών παρέμειναν σταθεροί, ενώ οι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας μειώθηκαν, από τους 50, στους 45.

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν λιγότεροι αεροπόροι διαθέσιμοι να πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της ΠΑ με προφανείς συνέπειες, αν αυτή η τάση δεν αναστραφεί άμεσα.



Πηγή : paraskhnio.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου