Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τεράστιο θέμα για την κυβέρννση η ομολογία Φλαμπουράρη ότι είναι ο ένας από τους υπουργούς που εμπλέκεται



Παραδέχεται ότι η δήλωση που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο 2015 τον εμφανίζει βασικό μέτοχο της εταιρείας - Ισχυρίζεται ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει την πώληση, το αντίθετο ακριβώς προβλέπουν οι διατάξεις για το Πόθεν Έσχες

Στην παραδοχή ότι είναι ένα από τα δύο πολιτικά πρόσωπα του οποίου η δήλωση πόθεν έσχες έχει παραλείψεις και παραπέμπεται προς περαιτέρω δικαστικό ελέγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής προχώρησε την Τρίτη ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε στην ομολογία ότι δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του ως όφειλε, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση για το «Πρώτο Θέμα» και τα ρεπορτάζ του, ένα μήνα μετά τις εκλογές.

Ο κ. Φλαμπουράρης φέρεται να δήλωσε στο Mega: «Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν».

Στην πράξη, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχεται πως η δήλωση που κατέθεσε στην Βουλή τον Απρίλιο του 2015 και αφορά στο οικονομικό έτος 2014 τον εμφανίζει ως βασικό μέτοχο της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα καταγραφεί στο επόμενο πόθεν έσχες για την τρέχουσα χρονιά.

Όμως, αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες με θητεία στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζουν ότι βάσει νόμου ο κ. Φλαμπουράρης είναι παράνομος.

Συγκεκριμένα, εξηγούν ότι το πόθεν έσχες του υπουργού αφορά τυπικά στο έτος 2014, οφείλει όμως να καταγράφει όλες τις μεταβολές που έγιναν έως την ημέρα κατάθεσή του, δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2015.

«Ο κ. Φλαμπουράρης θα έπρεπε να δηλώσει την μεταβίβαση στο κουτάκι με τις μετοχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν όντως η μεταβίβαση των μετοχών έγινε την περίοδο που επικαλείται ο κ. Φλαμπουράρης, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2015, και αυτή αποδεικνύεται χωρίς «σκιές» και αστερίσκους τότε η εμπλοκή του θα είναι κυρίως τυπική και όχι ουσιαστική.

Το protothema.gr μετέδιδε νωρίτερα την Τρίτη ότι μία από τις δύο περιπτώσεις με τα πόθεν έσχες αφορούσε σε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης η υπόθεση του οποίου είχε απασχολήσει την επικαιρότητα κατά την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε προέκυπτε πως διατηρούσε μετοχές σε εταιρία, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

«Δεν έχω εγώ εκκρεμότητες με την εφορία», λέει ο Μητρόπουλος 

Η δεύτερη υπόθεση αφορά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε υπουργό ο οποίος επί τρία χρόνια «ξεχνούσε» να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «αφηρημένος» υπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε μόνος του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων. 

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής με φορολογικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα ο Αλέξης Μητρόπουλος αρνήθηκε ότι είναι ένας από τους δύο βουλευτές που έχουν εκρεμμότητες με την εφορία. 


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου