Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ισλαμικό Κράτος: Καλεί τους μουσουλμάνους σε ιερό πόλεμο εναντίον ρώσων και αμερικανών




Παρακλάδι της Αλ Κάιντα: Σκοτώστε τους ρώσους - Επικηρύσσει τον Άσαντ με ποσόν 3 εκατ. ευρώ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους Μουσουλμάνους να εξαπολύσουν «ιερό πόλεμο» εναντίον τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών, για την – αποκαλούμενη από την οργάνωση – «σταυροφορία» που διεξάγουν οι δύο δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που διανεμήθηκε σήμερα από τους υποστηρικτές της οργάνωσης.

«Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών για την σταυροφορία τους ενάντια στους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστότοπων SITE, ο Αντνάνι επιβεβαίωσε στο ηχητικό του μήνυμα πως ο Αμπού Μουτάζ Κουράσι, γνωστός και ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαβάλι σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επίθεση των στο Ιράκ.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τον θάνατο του Χαβάλι στις 21 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας τον ως τον δεύτερο στην διοικητική ιεραρχία της οργάνωσης.

Παρακλάδι Αλ Κάιντα: Σκοτώστε τους Ρώσους


Tο Μέτωπο αλ-Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, καλεί τους τζιχαντιστές να «σκοτώσουν» Ρώσους σε αντίποινα για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, και επικηρύσσει ταυτόχρονα με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα ο ηγέτης του Μετώπου αλ-Νόσρα, Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.

«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας».

«Καλώ τους μουτζαχεντίν [ισλαμιστές μαχητές] του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες [της Ρωσίας], εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού» δήλωσε.

Ο επικεφαλής του Μετώπου αλ-Νόσρα κάλεσε τους αντάρτες να επιτεθούν εναντίον των χωριών αλαουιτών, της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και προσέφερε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον σκοτώσει τον πρόεδρο της Συρίας, αλλά και δύο εκατομμύρια ευρώ σε όποιον δολοφονήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, οι μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων.

«Για πόσον ακόμα καιρό το αίμα των μουσουλμάνων θα ρέει για έναν άνδρα που λατρεύει την εξουσία του; Για πόσο καιρό οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να περιμένουν για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους;» δήλωσε.

Ο Αλ-Τζουλάνι διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το Αλ-Νόσρα θα προστατεύσει τον φονιά και την οικογένειά του.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου