Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σάλος με δηλώσεις Ιταλού ιερέα: Τα παιδιά προκαλούν τους παιδόφιλους




«Την παιδοφιλία την κατανοώ, την ομοφυλοφιλία όχι», δήλωσε ο κληρικός Τζίνο Φλάιμ

Με απόλυτη βεβαιότητα και απαντώντας σε δημοσιογράφο του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού La7 ο ιερέας Τζίνο Φλάιμ, καταδίκασε την ομοφυλοφιλία, αλλά όχι την… παιδοφιλία!

«Εγώ την παιδοφιλία μπορώ να την κατανοήσω, την ομοφυλοφιλία δεν ξέρω», δήλωσε ο ιερέας στην κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής προκαλώντας σοκ σε παρουσιαστή, καλεσμένους και κοινό.

«Η ομοφυλοφιλία είναι μία ασθένεια. Έχω υπάρξει σε σχολεία και τα παιδιά τα γνωρίζω. Δυστυχώς τα παιδιά αναζητούν την τρυφερότητα που δεν έχουν στο σπίτι τους. Κι ίσως βρίσκουν κάποιον ιερέα, ο οποίος μπορεί να ενδώσει. Και το καταλαβαίνω αυτό», είπε ο κληρικός ανερυθρίαστα.
Ερωτηθείς από την έκπληκτη δημοσιογράφο αν υποστηρίζει ότι τα παιδιά φταίνε για την παιδοφιλία, απάντησε: «Εν μέρει ναι».

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκκλησίας του Τρέντο όπου λειτουργεί ο κληρικός, που καλεί τον Τζίνο Φλαίμ να ανακαλέσει και τον απαλλάσσει από τα καθήκοντά του.

Λίγες ώρες μετά το βίντεο-σοκ ο ιερέας συνέχισε να προκαλεί καθώς σε συνέντευξή του στην Repubblica διερωτήθηκε: «Μα τι είπα που ήταν τόσο σοβαρό;».

Σε ερώτηση αν δικαιολογεί τους παιδόφιλους ιερείς απάντησε πως τους κατανοεί, αλλά δεν τους δικαιολογεί.

«Υπάρχουν ορισμένα παιδιά που αναζητούν την τρυφερότητα και δεν την βρίσκουν στην οικογένεια, επομένως την ψάχνουν αλλού. Αυτό είπα και το επαναλαμβάνω. Εδώ “την πατάνε” οι εκπαιδευτές. Αυτό ισχύει για όλους, όχι μόνο για τους ιερείς. Αν οι εκπαιδευτές δεν είναι όπως θα έπρεπε τότε είναι οι πρώτοι παιδόφιλοι. Με κάποια παιδιά οι εκπαιδευτές είναι οι πρώτοι που “την πατάνε”. Αλλά δεν τους δικαιολογώ», συμπλήρωσε.

Όσο για τους παιδόφιλους ιερείς σχολίασε πως «μπορεί να υπάρχει κάποιος κληρικός παιδόφιλος, αλλά δεν τον δικαιολογώ. Η παιδοφιλία είναι ασθένεια. Θα έπρεπε να μιλήσουν με έναν γιατρό. Αν κάποιος ιερέας είναι παιδόφιλος πρέπει να απομακρυνθεί».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου