Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αθλιότητα λύθηκε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας : Τέλος η δωρεάν στάθμευση στους φοιτητές ΑμεΑ της Νομικής σχολής



Μηνιαία συνδρομή ύψους 20 ευρώ στους φοιτητές με ειδικές ανάγκες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο στάθμευσης...

Στον αποκλεισμό του χώρου στάθμευσης της Νομικής Σχολής στην οδό Σίνα προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία καθώς η πρυτανεία ανακοίνωσε ότι οι δύο φοιτητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στη σχολή θα πρέπει από εδώ και στο εξής να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή ύψους 20 ευρώ προκειμένου να έχουν θέση στάθμευσης.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης κ. Αντώνης Ρέλλας μιλώντας στον ΣΚΑΙ διευκρίνισε ότι το υπόγειο γκαράζ της Νομικής Σχολής είναι δημόσιο κτίριο τονίζοντας ότι είναι δύο οι φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση.

Ακόμη κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν καν υποδομές για ανάπηρους στο κτίριο στην οδό Σίνα εξηγώντας παράλληλα ότι «βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο μέσος άνθρωπος με αναπηρία έχει κόστος διαβίωσης τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με τον άνθρωπο χωρίς αναπηρία».

Τέλος πρόσθεσε ότι «απαιτούμε από την πρυτανεία να αποσύρει την κατάπτυστη απόφαση... Έχουμε αποκλείσει το χώρο στάθμευσης, ελπίζω οι πρυτανικές αρχές να μας καταδεχθούν».



Πηγή: protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου