Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Προκλητικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΦΠΑ στα σχολεία δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας



Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι κυβέρνηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλου του ελληνικού λαού. Όπως για παράδειγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης ο οποίος μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε ότι το μέτρο δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω», είπε ο βουλευτής στη γραμμή και του υπουργού Παιδείας. Ο Νίκος Φίλης δήλωσε σήμερα πως είναι πρόβλημα των (εργαζόμενων στην πλειοψηφία τους) γονιών, που αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά και όχι δημόσια σχολεία, όπως κάνει εκείνος.

«Η επιλογή που κάνουν οι γονείς για ιδιωτική εκπαίδευση είναι απόλυτα σεβαστή», είπε ο Νίκος Φίλης αλλά, συνέχισε, «η επιλογή αυτή έχει κόστος, το οποίο δεν μπορεί να συμμεριστεί η πολιτεία και πρέπει να το αναλάβει η οικογένεια! "Εγώ στέλνω το παιδί του στο δημοτικό της γειτονιάς».

Από το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν εξαιρείται κανένα σχολείο, εκτός από εκείνα των πρεσβειών, τα οποία ανήκουν στο δίκαιο των χωρών τους. Κάποια από τα πιο... φημισμένα ιδιωτικά σχολεία, στα οποία φοιτούν πολλά Ελληνόπουλα, κυρίως "καλών" οικογενειών.

Σε λίγο, γονείς προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λεόντειο Λύκειο στα Πατήσια, θέλοντας να διατρανώσουν ότι δεν αντέχουν καμία επιπλέον επιβάρυνση, ενώ εξετάζουν, όπως και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, και την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση του μέτρου.



Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου