Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Υπόθεση παιδεραστίας : Αντί να καταδικάζει το ποίμνιο τον παιδεραστή παπά έστελνε κατάρες για την καταδίκη του




Πολυετείς καθείρξεις «μοίρασαν» οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στους κατηγορουμένους για υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον, με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά και θύτες την μητέρα – μαστροπό, τον 44χρονο σύντροφό της, έναν εύπορο 84χρονο συνταξιούχο της ΔΕΗ και τον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δικαστές και  Εισαγγελέας άκουγαν τις καταθέσεις των μαρτύρων συγκλονισμένοι από τη φρίκη που έζησαν τα ανήλικα παιδιά στα χέρια των κατηγορουμένων. Οι περιγραφές από τη σεξουαλική κακοποίηση, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί τα παιδιά, έκαναν πολλές φορές δικαστήριο και ακροατήριο να «παγώσουν.»

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχτηκε όταν τον Δεκέμβριο του 2007, το 12χρονο κορίτσι τρομοκρατημένο ειδοποιεί τον δάσκαλό της ότι ο πατριός της Σπύρος Σουχλερής και ο 84χρονος επιχειρούν να την απαγάγουν, γιατί η μητέρα της την είχε πουλήσει για 2.000 ευρώ.  Τρεις μέρες, αργότερα η γιαγιά της μικρής που είχε την επιμέλεια καταγγέλλει την απόπειρα αρπαγής στην αστυνομία. Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, με επικεφαλής τον διοικητή Παύλο Λουκάτο, ξεσκεπάζεται η πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνίστρια τη μητέρα Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία προωθούσε την κόρη της και άλλα δύο ανήλικα παιδιά στον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη και τον 62χρονο εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα προωθούσε την κόρη της στον 84χρονο συνταξιούχο από την ηλικία των 6 ετών. Την πρώτη φορά, ο Κανάκης ασκώντας σωματική βία ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία με το κοριτσάκι, τα χέρια του οποίου κρατούσε η μητέρα της, για 50 ευρώ. Δύο φορές την εβδομάδα, η μητέρα και ο πατριός πήγαιναν το παιδί στο σπίτι του συνταξιούχου στα Λιόσια, ενώ από το 2002- 2005 το κοριτσάκι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, εντός του γραφείου του ιερέα Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, αντί του ίδιου χρηματικού ποσού. Σεξουαλική κακοποίηση δεχόταν και από τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Παύλος Λουκάτος, ο δάσκαλος της ανήλικης, αλλά και η καθηγήτρια ψυχολογίας Παρσενία Παπανικολάου η οποία με απόλυτη ακρίβεια υποστήριξε ότι τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα.

Σε βάρος της μητέρας, Ειρήνης Τσονοπούλου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, στον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο και στον σύντροφό της Ηλία Σουχλέρη ποινή κάθειρξης 18 ετών, ενώ για τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Η δικηγόρος των ανήλικων θυμάτων Κατερίνα Ζαγγανά μετά το άκουσμα της απόφασης δήλωσε:

«…η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει το φάρο για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται και το μήνυμα είναι σαφές ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε. Στις υποθέσεις παιδεραστίας πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους όλοι όσοι ευθύνονται για την κακοποίηση των ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών. Πρέπει να διασφαλίσουμε στα παιδιά την προστασία τους και τη βεβαιότητα ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. …»

Έξω πλέον από το Εφετείο Αθηνών υπήρξαν κάποιοι υποστηριχτές του ιερέα, και κάποιες γυναίκες εξαπέλυαν ύβρεις και κατάρες σε βάρος των δικαστών και της δικηγόρου, η οποία μετά τη δήλωσή της έφυγε σχεδόν τρέχοντας.



Πηγή : enallaxnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου