Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Συνεδριάζουν ξανά στη ΝΔ για την υποψηφιότητα Γεωργιάδη



«Θρίλερ» με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ. Απορρίφθηκε γιατί την κατέθεσε λίγα λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας. Πώς αντέδρασε ο ίδιος και οι άλλοι υποψήφιοι.

Στις 09.30 το πρωί συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ μετά την ένσταση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επανεξεταστεί η αίτηση υποψηφιότητάς του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν έκανε δεκτή την αίτηση υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη επικαλούμενη καθυστέρηση καθώς ο πρώην υπουργός έφτασε στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, τρέχοντας κυριολεκτικά, λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε έληγε η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στις οποίες ευχαριστούσε την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του και άπαντες θεώρησαν πως στην εκλογή προέδρου της ΝΔ θα συμμετέχουν τελικά τέσσερις υποψήφιοι.

Η ανατροπή όμως ήρθε σχεδόν 2 ώρες αργότερα όταν με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της ΝΔ γνωστοποιούσε πως τελικά έγιναν δεκτές οι υποψηφιότητες των, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα και με ομόφωνη απόφαση της δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητα Γεωργιάδη, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Οι πρώτες αντιδράσεις του κ. Γεωργιάδη ήρθαν με αναρτήσεις του στα social media, στις οποίες υπογραμμίζει:

- Δεν έχω καμμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση αυτή. Φθάνω στα γραφεία μας στην Συγγρού τώρα.

- Μαθαίνω από τις Ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά

- Κατεβαίνω στην Συγγρού και θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν!

Ο κ. Τζιτζικώστας, επίσης με ανάρτηση του στο twitter, έσπευσε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη, γράφοντας, «Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη.Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές».

Από το περιβάλλον τόσο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο υποψήφιοι είχαν προτείνει στην Επιτροπή να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη και να μην ακυρωθεί λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής της.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωση του σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ, έκανε την εξής δήλωση, «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

‘Ετσι μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στη ΝΔ, η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να εξετάσει την ένσταση που υποβλήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη για την απόρριψη της υποψηφιότητας του.


Πηγή




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου