Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Σαμαράς δεν ήταν η αιτία που αποστασιοποιήθηκε ο Τζιτζικώστας απο την Ν.Δ.;Γαλάζιος εμφύλιος καθ' οδόν προς την εκλογή προέδρου στη ΝΔ



Πριν αναφερθούμε στο άρθρο αναρωτιόμαστε και θα αναρωτιόμαστε μέχρι να λάβουμε απαντήσεις

O Τζιτζικώστας γιατί είχε αποστασιοποιηθεί από την Νέα Δημοκρατία;

Ο Σαμαράς δεν ήταν ο λόγος;

Πώς με ποιο σκεπτικό και γιατί στηρίζεται όπως ακούγεται ο Τζιτζικώστας απο την ομάδα Σαμαρά;

Και εάν ισχύει αυτή η στήριξη Σαμαρά πώς ο Τζιτζικώστας την δέχεται αφού δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις;

κατά τα άλλα διαβάσαμε στο in.gr

Εμφύλια σύρραξη προμηνύεται στη Νέα Δημοκρατία καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου και με αφορμή την παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Στη Λεωφόρο Συγγρού συνδέουν ευθέως την κίνησή του με μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με απώτερο στόχο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τα Νέα, η παραίτηση του Κ.Καραγκούνη, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε στο κομματικό στερέωμα από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Κ.Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή χωρίς την έγκριση Σαμαρά.

Ο ίδιος ο Κ.Καραγκούνης συνδέει την παραίτηση με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις συσκέψεις του τρίτου ορόφου της Λεωφόρου Συγγρού.

Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.

Ανοιχτή στήριξη στον Απ.Τζιτζικώστα παρείχαν και τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές: Ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μια πολύ γενναία προσπάθεια και έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε συνθήκες δύσκολες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας έχουν προσφέρει πολλά. Η προσωπική επιλογή μου όμως είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς το ζητούμενο είναι η ΝΔ να αναπτύξει μια νέα συλλογικότητα, να επιδείξει μεγαλύτερη ομαδικότητα» ανέφερε ο Σ.Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1, επισημοποιώντας τη ρήξη με τον νυν αρχηγό.

Το μέτωπο των σαμαρικών με τον Μεϊμαράκη προκαλεί, συνακόλουθα, χάσμα και ανάμεσα στους σαμαρικούς με τους καραμανλικούς. Η απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα να στηρίξει ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για πολλούς στη ΝΔ είναι απότοκος αυτής της σφοδρής σύγκρουσης που εξελίσσεται στο κομματικό παρασκήνιο, καθώς ο βουλευτής Φθιώτιδας συνδεόταν στενά τα τελευταία χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στη φάση αυτή επικράτησαν τα καραμανλικά πολιτικά «γονίδιά» του όπως σχολιάζεται χαρακτηριστικά.



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου