Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Την παραίτησή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε ο Κώστας Μποτόπουλος




Ο κ. Μποτόπουλος προθυμοποιήθηκε, εάν και η κυβέρνηση το επιθυμεί, λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, έπειτα από αντίστοιχη «απαίτηση» της κυβέρνησης.


Ο κ. Μποτόπουλος προθυμοποιήθηκε, εάν και η κυβέρνηση το επιθυμεί, λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πίσω από την παραίτηση του κ. Μποτόπουλου, πάντως, φαίνεται να υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ρώτησε: «Ακούγεται ότι ζητήσατε την παραίτηση του κ. Μποτόπουλου. Τη ζητήσατε;».

Από τα ανοικτά μικρόφωνα της αίθουσας ακούστηκε «ναι», με τους βουλευτές να αποδίδουν την καταφατική απάντηση στον κ. Τσακαλώτο.

Σε αυτό συνηγορεί και η συνέχεια της ομιλίας του κ. Βορίδη ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει για ποιο λόγο έσπευσε να αλλάξει την διοίκηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, λίγο πριν την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου