Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Προφυλακιστέοι οι εθνικιστές τρομοκράτες με τα δωδεκαθε'ι'στικά σύμβολα



Και οι πέντε εμπλεκόμενοι στις βομβιστικές επιθέσεις της Καλαμάτας και του Μυστρά θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, όπως αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στην Καλαμάτα.

Οι απολογίες τους είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, όταν άρχισαν να προσέρχονται στο γραφείο του ανακριτή Καλαμάτας, ο 52χρονος ιδρυτής και τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης «ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ», οι οποίοι απολογήθηκαν για τις εκρήξεις σε τράπεζες της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία του Μυστρά, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τις απολογίες τους οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Σχεδίαζαν και άλλα χτυπήματα

Τα πέντε μέλη της ομάδας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή τους ακόμη τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος που, όπως οι ίδιοι οι συλληφθέντες ομολόγησαν, ήταν έτοιμοι να τοποθετήσουν σε κεντρικά κτίρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, θέλησαν να... «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος» και η αρχή θα γινόταν από τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για έναν 52χρονο από την Καλαμάτα και ακόμη τέσσερις άνδρες από τη Δράμα που είχαν μεταβεί στη Μεσσηνία για να προετοιμάσουν τα χτυπήματα. Στόχοι τους θα ήταν η Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, η Εφορία και το Δημαρχείο Καλαμάτας - κτίρια σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Οι ίδιοι δεν θέλησαν να προσδιορίσουν για πότε ετοίμαζαν τις βομβιστικές επιθέσεις, ωστόσο ομολόγησαν ότι οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά, προκειμένου να προκαλέσουν χάος.

Οι πέντε ήταν έτοιμοι για όλα. Πιστόλια, καραμπίνες, μαχαίρια, σουγιάδες, τίζερ και χιλιάδες φυσίγγια είχαν εξασφαλίσει για τα χτυπήματά τους, ενώ ήταν έτοιμοι ακόμη και για την... διαβίωσή τους στο βουνό μετά τις τρομοκρατικές τους ενέργειες. «Ηταν αποφασισμένοι και επικίνδυνοι», δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Η εθνικιστική οργάνωση «Ομάδα Εψιλον» λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια με σύμβολο το δελφικό Εψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στον θεό Δία (Ζευς) και στους αρχαίους Ελληνες. Στα κείμενά τους στρέφονται κατά της πολιτείας και του πολιτικού συστήματος, όπως επίσης και κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων.

Το μανιφέστο

«Ουδεμία συνδίκη, περίβασις, υπεράσπισις προς μιαρούς ανθέλλην, προς καταραμένους των γενεών, προς τους έσχατους προδότες της Ελλάς και προσκυνημένους εις το Βυζάντιο των Οβριών Βάκχων ή Βλάχων τινός Εβραίων Νεοελληνικά Γύφτων «μη Ελλην». Μόνον οι καθάριοι το γένος Ελλην μη προσκυνημένοι θα χαίρουν την προστασία, την υπεράσπιση εκ των Εψιλον ΕΥ «Ομάδα Εψιλον»», αναφέρουν στο μανιφέστο τους τα μέλη της Ομάδας.

Κατά την προηγούμενη περίοδο, η οργάνωση δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την Αστυνομία. Το 2013, σε ναό της Λυγαριάς στο Ηράκλειο Κρήτης, άγνωστοι είχαν βεβηλώσει μια εκκλησία, αφήνοντας ως «υπογραφή» το σύμβολο της «Ομάδας Εψιλον» και τη φράση: «Οταν καίγατε αρχαίους ναούς ήταν καλά; Ιουδαιοχριστιανοί»!

«Από τη μέχρι στιγμής έρευνα φαίνεται ότι ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή είχε ο 52χρονος από την Καλαμάτα. Είναι άεργος, πρώην τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι συλληφθέντες από τη Δράμα, τους έκανε... «φροντιστήριο» μέσω Facebook.
Από τους υπόλοιπους, ένας 29χρονος υπηρετούσε παλαιότερα ως ειδικός φρουρός», αποκάλυψε πηγή του «Εθνους». «Και οι πέντε δήλωσαν "εχθροί του συστήματος" και ιδεολογικά έτοιμοι να το πολεμήσουν. Οσο φαιδρό κι αν ακούγεται, οι βόμβες αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανθρώπινα θύματα».



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου